Ελεύθερη η 54χρονη μητέρα

Ελεύθερη η 54χρονη μητέρα

Ελεύθερη, με εισαγγελική εντολή, αφέθηκε η 54χρονη μητέρα, σερβικής καταγωγής, η οποία συνελήφθη για τον τραγικό θάνατο της 13χρονης κόρης της, που ξεψύχησε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα, από αναθυμιάσεις μαγκαλιού.

Η 54χρονη γυναίκα, μέσα στην τραγωδία που βιώνει, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, όπου, μετά από παρέμβαση της εισαγγελέας πλημμελειοδικών, αφέθηκε το πρωί ελεύθερη.

Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία, που, μόλις ολοκληρωθεί, θα αποσταλεί στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε χθες γύρω στις 11 το βράδυ, στο ρετιρέ διαμέρισμα του 4ου ορόφου οικοδομής επί της οδού Μπαρκοπούλου στην περιοχή Ξηροκρήνη, της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί της άμεσης δράσης ενημερώθηκαν για το συμβάν από το ΕΚΑΒ. Όταν έφτασαν στο σκοτεινό διαμέρισμα, αντίκρισαν το άψυχο κορμάκι της 13χρονης μαθήτριας γυμνασίου, πεσμένο στο έδαφος. Η 54χρονη μητέρα της προσπαθούσε μάταια να επαναφέρει τις αισθήσεις της κόρης της. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου κειτόταν νεκρή η ανήλικη κοπέλα ένα μαγκάλι το οποίο εκείνη την ώρα δεν έκαιγε.

Ιατροδικαστής που έσπευσε στο διαμέρισμα, εξετάζοντας την 13χρονη, εκτίμησε ότι ο θάνατός της προήλθε από δηλητηρίαση, πιθανότατα, λόγω των αναθυμιάσεων που διοχετεύτηκαν στην ατμόσφαιρα από το μαγκάλι. Όπως έγινε γνωστό, το διαμέρισμα δεν διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα κι ο μόνος τρόπος θέρμανσής του ήταν το μαγκάλι.

Σύμφωνα με γείτονες, μάνα και κόρη ζούσαν το τελευταίο τρίμηνο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είχε διακοπεί, λόγω οικονομικής αδυναμίας της 54χρονης άνεργης γυναίκας.

Η τελευταία ζούσε, τουλάχιστον τα δέκα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την άτυχη κόρη της.

Η γυναίκα από τη Σερβία εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές, προσπαθώντας να βγάλει τα προς το ζην, αλλά, τους τελευταίους μήνες, είχε μείνει άνεργη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ