ΒΙΝΤΕΟ-Χαμηλό βαρομετρικό με καταιγίδες και χιόνια

ΒΙΝΤΕΟ-Χαμηλό βαρομετρικό με καταιγίδες και χιόνια

Από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένονται ισχυρές καταιγίδες, αρχικά, στο Ιόνιο και την Ήπειρο και στη συνέχεια τη Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Δυτικές Κυκλάδες και τη Θεσσαλία. 

Μετά το μεσημέρι (κυρίως τις βραδινές ώρες) έντονα τοπικά φαινόμενα θα πλήξουν και την Αττική. 

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο.

Όπως δήλωσε στο real.gr o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, από την Τρίτη και μετά τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η επικράτηση θυελλωδών βόρειων ανέμων στο Αιγαίο και η πτώση της θερμοκρασίας. Χιόνια θα πέσουν όχι μόνο σε χιονοδρομικά κέντρα (κυρίως Παρνασσού, Καλαβρύτων αλλά και του Μαινάλου) αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τετάρτη. Βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας από Πέμπτη.

 

 

Αναλυτικά η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για επόμενα 24ωρα:

Δευτέρα 02-12-2013

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι στα δυτικά.

Άνεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 5 με 6. Στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί που από το απόγευμα θα ενισχυθούν με 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 03-12-2013

Καιρός: Στα βορειοδυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Χιόνια σε όλα τα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 πιθανόν στα βόρεια 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση από βορρά προς νότο. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.

Τετάρτη 04-12-2013

Καιρός: Στην κεντρική και νοτιά Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.

Πέμπτη 05-12-2013

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.

Παρασκευή 06-12-2013

Καιρός: Γενικά αίθριος με νεφώσεις στην Κρήτη οπού τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ