Σκληραίνει η κόντρα υπουργείου-γιατρών

Σκληραίνει η κόντρα υπουργείου-γιατρών

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού κλάδου με το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στον ΕΟΠΥΥ και οδηγούν σε απολύσεις προσωπικού και τη διάλυση της δημόσιας υγείας.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και ελεύθερoι επαγγελματίες γιατροί, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ)- ΕΟΠΥΥ, επιτίθεται στον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, με αφορμή τη δήλωσή του σχετικά με τη διακοπή των συμβάσεων 600- 1.000 γιατρών του Οργανισμού, οι οποίοι διατηρούν σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά, ενώ απεργούν λειτουργούν ταυτόχρονα τα ιδιωτικά τους ιατρεία με ασφαλισμένους του Οργανισμού.

«Αντί για συγκεκριμένες σοβαρές απαντήσεις στα απεργιακά αιτήματα της ΠΟΣΕΥΠ– ΕΟΠΥΥ, ο υφυπουργός κ. Μπέζας με ύφος χιλίων καρδιναλίων από το περιστύλιο της Βουλής, εκτόξευσε απειλές για διακοπή συμβάσεων, σε μία προσπάθεια να διασπάσει και να κάμψει το απεργιακό μέτωπο».

Η ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ ζητά από τον υφυπουργό να εξηγήσει «γιατί τα πανάκριβα μηχανήματα στις δημόσιες μονάδες των πολυιατρείων είναι κλειστά, με αποτέλεσμα ασφαλιστικά κεφάλαια καθημερινά να μετακινούνται στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα και ο ασφαλισμένος να πληρώνει από την τσέπη του» και καταλήγει ότι «με απερίγραπτο θράσος, μιλάει για μεταρρύθμιση όταν γνωρίζουμε όλοι, ότι είναι η ερμηνευτική λέξη της πλήρους διάλυσης των δημόσιων δομών στο χώρο της υγείας».

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος(ΠΙΣ) καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να σταματήσει ενέργειες και συμπεριφορές οι οποίες προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο, υποδαυλίζουν και καλλιεργούν κλίμα έντασης και διχαστικών πρακτικών, σε μια περίοδο που η περίθαλψη του ελληνικού λαού χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση και ενδυνάμωση, αντί της αποδυνάμωσης δομών και λειτουργιών».

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ο ΠΙΣ ότι μετά από τις επισκέψεις και διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, «έχει διαπιστώσει πόσο δικαιολογημένη είναι η αγανάκτηση και οργή των ιατρών και των ασφαλισμένων, για τις δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν για την περίθαλψη των πολιτών», εκφράζοντας την ελπίδα ότι η «ομοθυμία, η συστράτευση και ο αγώνας για αξιοπρεπή περίθαλψη κάθε πολίτη, θα οδηγήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε ωριμότερες σκέψεις και συμπεριφορές, προκειμένου να σταματήσει η αναστάτωση στον χώρο της υγείας και της περίθαλψης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ