Ο Βίος και η Πολιτεία του διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου Α.Λέτσιου

Ο Βίος και η Πολιτεία του διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου Α.Λέτσιου

 

Φαίνεται ότι η τοποθέτηση του Απόστολου Λέτσιου στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα κατόπιν πιέσεων του γραφείου  του Γιώργου Παπανδρέου, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, ήταν η κορυφή του παγόβουνου.

Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της  θητείας του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου- που τυπικά ακόμα δεν έχει λήξει- συνέβησαν πράγματα και θάματα.  

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σε βάρος του κ. Λέτσιου εκκρεμούν τρεις ΕΔΕ.  Μια από αυτές αφορά στο θάνατο ενός 72χρονου από τη Μανωλάδα Ηλείας, τον οποίο δεν είχε δεχθεί  το νοσοκομείο που διοικούσε ο κ. Λέτσιος ως περιστατικό. Η ιστορία είχε ως εξής. Ο 72χρονος ένιωσε πόνο στην κοιλιακή χώρα και ζάλη και οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, με τους  γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διακομιστεί επειγόντως στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε διαχωριστικό ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και είπαν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο, καθώς το νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν διέθετε αγγειοχειρουργικό τμήμα.

Το κοντινότερο νοσοκομείο ήταν εκείνο του Ρίου, όμως εκεί οι γιατροί αρνήθηκαν να τον δεχθούν με την δικαιολογία ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και ότι το πρόγραμμα του χειρουργείου ήταν πλήρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν τον δέχθηκαν, ούτε και μετά την παρέμβαση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας  αναφορικά με την κρισιμότητα της κατάστασης του ασθενή.  Αυτή  την άρνηση, ο 72χρονος πλήρωσε με τη ζωή του.  Έπεσε σε κώμα και λίγο αργότερα κατέληξε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, το πόρισμα, που βρίσκεται στα χέρια του Άδωνι Γεωργιάδη είναι καταπέλτης. Φέρεται ότι ζητά διερεύνηση ευθυνών τόσο για τον διοικητή του ΠΓΝΠ Απόστολο Λέτσιο όσο και τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής . Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης, προκύπτει ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όφειλε να δεχθεί το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς δεν υπήρχε άλλη λύση για την αντιμετώπισή του.  Κι αυτό παρ’ ότι είχε επισημανθεί από τον κ .Λέτσιο ότι δεν ήταν δυνατή η αντιμετώπιση του περιστατικού λόγω έλλειψης χειρουργικού τραπεζιού, επειδή υπήρχαν προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία και αδυναμίας άμεσης συγκρότησης της απαιτούμενης ιατρικής ομάδας που επιβάλλει η αντιμετώπιση ενός τέτοιου περιστατικού.    

 

67.000 ευρώ για μέντιουμ

Πέρα όμως από το «καυτό» πόρισμα της ΕΔΕ για τον κ. Λέτσιο, ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο διοικούσε το νοσοκομείο είναι και το σκάνδαλο με τους “αλμυρούς” λογαριασμούς τηλεφωνίας. Όπως αποκαλύφθηκε, ενώ το νοσοκομείο συνήθιζε να πληρώνει 7.000-10.000 ευρώ το μήνα, το ποσό εκτινάχθηκε τη μια φορά στα 50.000 ευρώ, ενώ ο δεύτερος λογαριασμός ανήλθε στα 17.000 ευρώ. Γιατί; Όπως προέκυψε από την έρευνα, πολλά από τα «περίεργα» τηλεφωνήματα είχαν γίνει σε … μέντιουμ και αστρολόγους! Συγκεκριμένα, αποδείχθηκε ότι υπάλληλοι χωρίς κανέναν περιορισμό, τηλεφωνούσαν σε ένα πενταψήφιο αριθμό, με χρέωση 1,73 ευρώ ανά λεπτό για να μάθουν το…πεπρωμένο τους.

 

Το «ροζ» νοσοκομείο

Τα «πιπεράτα» για Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου το τελευταίο διάστημα δεν τελειώνουν εδώ όμως. Πριν από ένα περίπου μήνα έγινε γνωστό ότι διετάχθη ΕΔΕ, μετά από την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που υπέβαλαν δύο γυναίκες γιατροί του νοσοκομείου, σε  βάρος συναδέλφου τους.

Σύμφωνα με το site της Αχαϊας dete.gr , πληροφορίες αναφέρουν ότι η μία γυναίκα κατήγγειλε τον γιατρό για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά σε βάρος της, η οποία φέρεται μάλιστα να έχει γίνει παρουσία τρίτων.  Ενώ, η δεύτερη καταγγέλλουσα κατήγγειλε τον γιατρό για ρατσιστική επίθεση σε δημόσιο χώρο με αφορμή φερόμενες σεξουαλικές της προτιμήσεις προς το ίδιο φύλο.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου «βάφεται» ροζ. Τοπικές εφημερίδες, ανέφεραν τον περασμένο Φεβρουάριο ότι ήταν κοινό μυστικό το γεγονός ότι μέσα στο νοσοκομείο εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες γυναίκες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία ή χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που παράλληλα προσέφεραν και άλλες.. «υπηρεσίες» στους ασθενείς. Οι  «θεραπείες» γίνονταν απροκάλυπτα στα δωμάτια και τις τουαλέτες του νοσοκομείου, ενώ όπως ανέφεραν νόμιμες αποκλειστικές που κατήγγειλαν την υπόθεση, η «ταρίφα» ήταν  30 ευρώ.   

 

Στην “τσιμπίδα” του ΣΔΟΕ το νοσοκομείο

Το Πανεπιστήμιο βρέθηκε στο μικροσκόπιο και του ΣΔΟΕ το τελευταίο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας διενεργεί από τον περασμένο Απρίλιο έλεγχο για αδικαιολόγητο πλουτισμό σε 21 ιατρούς του ΕΣΥ, στο νοσοκομείο. Σε δύο περιπτώσεις, μάλιστα, που ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη αύξηση περιουσίας: 873.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 67.000 ευρώ στη δεύτερη.

 

Μήνυση κατά του Λέτσιου

 

Την ίδια στιγμή, τον περασμένο Ιούνιο αναστάτωση προκλήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, με αφορμή το θερμό επεισόδιο μεταξύ του διοικητή Απόστολου Λέτσιου και του Αναπληρωτή Καθηγητή Ακτινολογίας του Πανεπιστήμιο Πατρών Θεόδωρου Πέτσα.  Όπως είχε γράψει η ιστοσελίδα thebest.gr, οι δυο άνδρες είχαν έντονη λογομαχία για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου του νοσοκομείου. Μάλιστα, ο κ. Πέτσας φέρεται, όπως ανέφερε το συγκεκριμένο site να έχει υποβάλει μήνυση κατά του κ. Λέτσιου.

 

Καταγγελία «φωτιά» από φοιτητές 

Ο διοικητής του νοσοκομείου του Ρίου Απόστολος Λέτσιος βρέθηκε όμως στο στόχαστρο και των φοιτητών, οι οποίοι κατήγγειλαν τον περασμένο Φεβρουάριο ότι αρνήθηκε να συναντηθεί με τους φοιτητές της Ιατρικής, ενώ την ίδια στιγμή συνδιαλέγεται με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

«Την Τρίτη 19/2 και την Πέμπτη 21/2  η Επιτροπή Αγώνα Ιατρικής και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής, αντίστοιχα,  προχώρησαν σε κινητοποίηση στον διοικητή του νοσοκομείου του Ρίο, Απόστολο Λέτσιο,  με θέμα τη συνάντησή του με εκπρόσωπο της φασιστικής Χρυσής Αυγής ώστε να διωχθούν αλλοδαπές εργαζόμενες από το νοσοκομείο.

Και στις δύο κινητοποιήσεις ο διοικητής του νοσοκομείου αρνήθηκε να δεχθεί συνάντηση με τους φοιτητές. Μέσω της γραμματέα του χρησιμοποίησε το φαιδρό επιχείρημα ότι ως φοιτητές πρέπει να διαμαρτυρηθούμε στον πρύτανη και όχι σε εκείνον.  Φαίνεται πως ο διοικητής του νοσοκομείου δίνει το χέρι και συνδιαλέγεται μόνο με τους φασίστες της ΧΑ και όχι με τους φοιτητές και τους συλλόγους τους» επισημαίνεται στην καταγγελία.

«Η απαράδεκτη στάση του διοικητή αποδεικνύει τις βαρύτατες ευθύνες που έχει από τη στιγμή που  νομιμοποιεί το βρώμικο ρόλο που έχει αναλάβει η ΧΑ στα νοσοκομεία, να προβάλει ως δήθεν ενόχους για την ανεργία που ολοένα μεγαλώνει στον τομέα της Υγείας τους μετανάστες.

Λένε ότι φταίνε οι μετανάστες για να βγάλουν λάδι την πολιτική της κυβέρνησης και το σύστημα που θρέφει την ανεργία και την εξαθλίωση. Οι ελλείψεις τόσο σε νοσηλευτικό όσο και σε ιατρικό προσωπικό οφείλονται σε αυτή την πολιτική που υπερχρηματοδοτεί και υποβαθμίζει τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, με στόχο να ανοίξει διάπλατα το δρόμο στους μεγαλοεπιχειρηματίες και το μεγάλο κεφάλαιο για να μπουν στο χώρο της Υγείας. Η ναζιστική ΧΑ δεν έχει καμία θέση στα νοσοκομεία.  Καλούμε κάθε φοιτητή και εργαζόμενο να καταγγείλει και να απομονώσει τη βρώμικη δράση της ΧΑ. Να δυναμώσει την πάλη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά», σημειώνεται.

 

 

Άδωνις: Θέμα ΠΑΣΟΚ ο Λέτσιος 

 

Και επανερχόμαστε στο σήμερα. Πολλοί μπορεί να διερωτάστε γιατί αφού διαβάσατε όλα τα παραπάνω για τη θητεία του κ. Λέτσιου στο νοσοκομείο του Ρίου, ο ίδιος, κρίθηκε ικανός να αναλάβει τα ηνία του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας».

 «Υπήρξαν παρεμβάσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη Ν.Δ., από το ΠΑΣΟΚ δε οι πιέσεις ακούγεται ότι ήρθαν κατευθείαν από την Αθήνα με σαφή πρόθεση να ξεκαθαρίσει το τοπίο μεταξύ «βενιζελικών» και υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Κάπως έτσι ανακλήθηκε η απόφαση διορισμού του Β. Δημόπουλου και από τον «Αγιο Ανδρέα» κατέληξε στον Πύργο»! είχε γράψει η «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 5 Νοεμβρίου.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τα χείλη του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ρωτήθηκε για το θέμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι είναι «θέμα ΠΑΣΟΚ» μιας και το κομμάτι της διοικητικής πίτας που αφορά τον «Αγ. Ανδρέα» το πήρε το συγκεκριμένο κόμμα. Από κει και πέρα, δεν έκρυψε ότι η αρχική τοποθέτηση, αυτή δηλαδή του Βασίλη Δημόπουλου, ήταν επιλογή Βενιζέλου αλλά στη συνέχεια προέκυψαν παρεμβάσεις από το περιβάλλον Παπανδρέου στην Αχαΐα που πρότεινε τον Απόστολο Λέτσιο.

Άρα, ο υπουργός Υγείας ξεκάθαρα είπε, ότι ο κ. Λέτσιος, «επιβλήθηκε» από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού…

Το παρασκήνιο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το dete.gr της Πάτρας, τον Βασίλη Δημόπουλο «έφαγε» από τη θέση του Διοικητή του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου και ο οποίος παλαιότερα είχε ασκήσει χρέη διοικητή σε νοσοκομείο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, τηλεφώνησε στον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον Άδωνι Γεωργιάδη. Ως δια μαγείας η «καραμπόλα» έγινε, ο κ. Δημόπουλος “κόπηκε”  και ο κ. Λέτσιος θα συνεχίσει να απολαμβάνει τον τίτλο του διοικητή, παρά τα ζητήματα ηθικής τάξης που εγείρονται…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ