ΕΛΑΣ: 16 ώρες “μάχη” με τους δραπέτες

ΕΛΑΣ: 16 ώρες “μάχη” με τους δραπέτες

Δεκαέξι ώρες μετά το πρώτο τους τετ-α-τετ με τους τρεις Αλβανούς κακοποιούς, δραπέτες των φυλακών υψίστης ασφαλείας Ντρενόβα, οι αστυνομικοί κατάφεραν, λίγο πριν από τις 11 το πρωί, να συλλάβουν τον τρίτο και τελευταίο ένοπλο καταζητούμενο, ολοκληρώνοντας την μεγάλη- ολονύχτια -επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη δυσπρόσιτη ορεινή περιοχή του Γράμμου.

Όλα ξεκίνησαν χθες, μετά τις 7 το απόγευμα, όταν οι τρεις κακοποιοί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας στην ορεινή περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου στην Καστοριά. Μόλις αντίκρισαν τους αστυνομικούς, οι αλλοδαποί άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά κι από την ένοπλη συμπλοκή συνελήφθη, τραυματισμένος, ο πρώτος από τους τρεις κακοποιούς.

Όπως αποδείχθηκε, ο ένοπλος δράστης, που κρατούσε καλάσνικοφ, ήταν ο 31 ετών Γκεζίμ Τόμα, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία. Η ταυτοποίηση του δράστη επιβεβαίωσε τις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. ότι οι τρεις ένοπλοι ήταν οι βαρυποινίτες που πριν από λίγες μέρες απέδρασαν, μαζί με άλλους τέσσερις συγκρατούμενους τους, από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Ντρενόβα, κοντά στην Κορυτσά. Οι διωκτικές αρχές της γειτονικής χώρας είχαν συλλάβει τους τέσσερις από τους επτά δραπέτες, ενώ οι τρεις παρέμεναν ασύλληπτοι, και γι’ αυτό το λόγο είχαν ενισχυθεί, τα τελευταία 24ωρα, τα αστυνομικά μέτρα στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Μετά το χθεσινοβραδινό περιστατικό σήμανε γενικός συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. Ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, της ασφάλειας κι άλλων υπηρεσιών, άρχισαν να “χτενίζουν” την ορεινή περιοχή, στήνοντας σε καίρια σημεία “μπλόκα”, τα οποία επεκτάθηκαν και στους όμορους νομούς, προκειμένου να εγκλωβίσουν και τους άλλους δύο κακοποιούς.

Οι αστυνομικές έρευνες “καρποφόρησαν” σήμερα το πρωί. Αρχικά, γύρω στις 7.30, εντοπίστηκε και συνελήφθη, κοντά στο Επταχώρι Κοζάνης, ο δεύτερος κακοποιός. Επρόκειτο για τον Έντουαρντ Λούλο, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία και ληστεία.

Οι “τίτλοι τέλους” για την 3μελή ομάδα των δραπετών έπεσαν τρεισήμισι ώρες αργότερα, όταν λίγο πριν από τις 11 το πρωί, εντοπίστηκε και συνελήφθη, κοντά στο σημείο όπου έγινε η χθεσινή ένοπλη συμπλοκή, κι ο τρίτος κακοποιός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρεΐς Χατζίραϊ, που εκτίει ποινή κάθειρξης για απαγωγή, εντοπίστηκε από ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί.

Επίσημες ανακοινώσεις για την επιχείρηση θα γίνουν, σήμερα το μεσημέρι (13:30), στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από τον γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Δημήτρη Τσακνάκη και τον αστυνομικό διευθυντή δυτικής Μακεδονίας Ηλία Στεφανή.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ