ΒΙΝΤΕΟ-Αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τις Λίμνες

ΒΙΝΤΕΟ-Αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τις Λίμνες

 

Στις 18 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι της Αλφειούσας, των Μακρισίων και του Φλόκα, για το ζήτημα των σκουπιδιών στις «Λίμνες», με αίτημα την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του ΧΑΔΑ και τη διακοπή οποιονδήποτε άλλων εργασιών ή υποδομών για τη μεταφορά του δεματοποιητή στο σημείο.

Χθες το πρωί, κάτοικοι των περιοχών που έχουν καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα, καθώς και ο δικηγόρος τους, Χάρης Γιαννικόπουλος, βρέθηκαν στο δικαστήριο του Πύργου, όπου αναμενόταν να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν υλοποιήθηκε με το δικαστήριο να αποφασίζει την αναβολή της υπόθεσης για τις 18 Δεκεμβρίου.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

Την ίδια στιγμή, σε απέραντη σκουπιδόπολη έχει μετατραπεί ο δήμος του Πύργου, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με τους κατοίκους τόσο της πόλης όσο και των χωριών να διαμαρτύρονται έντονα για την αφόρητη δυσοσμία που επικρατεί. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Αρχαία Ολυμπία, που και εκεί τα σκουπίδια παραμένουν αμάζευτα εδώ και αρκετό καιρό.

Όπως δηλώνουν κάτοικοι και φορείς στο patrisnews.com, εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η πόλη να αδειάσει από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί σε κάδους και σε δρόμους, ενώ εκείνο που επισημαίνουν, είναι ο κίνδυνος που διατρέχει πλέον η δημόσια υγεία.

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι το βασικό πρόβλημα που ταλανίζει τους τελευταίους μήνες τη δημοτική αρχή Πύργου, η οποία, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος, Μάκης Παρασκευόπουλος, αναζητεί τρόπους για την οριστική λύση του προβλήματος.

Πηγή: patrisnews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ