• Δωρεάν ζυμαρικά σε άπορους

  8:09 πμ, Πέμπτη 28 Νοε 2013 8:09 πμ, Πέμπτη 28 Νοε 2013

  Δωρεάν ζυμαρικά σε άπορους

  Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων για τη σίτιση απόρων από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στους εγκεκριμένους συλλόγους και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα 2013.

  Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν διανομή ζυμαρικών σήμερα και την Παρασκευή 29/11/2013, από τις 9.00 π.μ., στην Αποθήκη 15 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

  Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων (ζυμαρικά, λάδι, γραβιέρα, κασέρι, φέτα) για τη σίτιση απόρων σε 65 εγκεκριμένους συλλόγους και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, σύλλογοι πολυτέκνων και μονογενεϊκών οικογενειών, οι τέσσερις Μητροπόλεις, σύλλογοι παλιννοστούντων, κ.α, το οποίο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, σε συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

  Το σύνολο των τροφίμων που θα διανεμηθούν, ανέρχεται σε 366 τόνους και με αυτά υπολογίζεται ότι θα σιτιστούν 38.438 πολίτες ολόκληρης της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι ήδη διανεμήθηκαν δωρεάν τυριά Π.Ο.Π. (γραβιέρα 14.393 Kgr και κασέρι 16.915 Kgr) στους εγκεκριμένους φορείς υλοποίησης, σύμφωνα με το πρόγραμμα 2013.

  «Αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, εξασφαλίζοντας τροφή για τις οικογένειες τους.

  Παράλληλα, στηρίζουμε τους Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς τα προϊόντα που διανέμονται είναι ελληνικής προέλευσης και προέρχονται αποκλειστικά από εγχώριες επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται κάθε χρόνο, με σκοπό την ενίσχυση ευπαθών ομάδων, προκειμένου να ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας, ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Τσαμασλής.

  Παρών στη διανομή τροφίμων θα είναι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας, Βασίλειος Κανάκας, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «προσπαθούμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν μόνοι τους, ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, λόγω της κρίσης. Παράλληλα, συνδράμουμε στα συσσίτια των Μητροπόλεων, τα οποία ενισχύουμε με τρόφιμα, μέσω του προγράμματος».

  Πηγή: thestival.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα