“Η παρέα του Φύσσα είχε απειλητικές διαθέσεις”

“Η παρέα του Φύσσα είχε απειλητικές διαθέσεις”

Συμπληρωματική απολογία έχουν λάβει οι εφέτες ανακρίτριες  από τον προφυλακισμένο κατηγορούμενο Νίκο Άγγο, ο οποίος το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου ήταν στην καφετέρια στο Κερατσίνι, όπου είχε πάει και ο Παύλος Φύσσας και φέρεται να κινητοποίησε το «Τάγμα Εφόδου» λίγη ώρα πριν δολοφονηθεί ο 34χρονος μουσικός.

Ο Νίκος Άγγος, του οποίου πρόσφατα απερρίφθη η αίτηση αποφυλάκισης, αναφέρεται σε «φραστική αντιπαράθεση» που έλαβε χώρα μέσα στην καφετέρια, μεταξύ της παρέας του Φύσσα και μελών της Χρυσής Αυγής. Όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, η παρέα του μουσικού «ξεκίνησε από τον “Μελιγαλά και την Πηγάδα”.. ότι πρέπει να μας πετάξουν όλους μέσα, μας φώναζαν “φασίστα, φασίστα, Χρυσαυγήτες θα σας κάψουμε”. Μας κοίταζαν με απειλητικό ύφος. Έψαχναν να βρουν αφορμή. Περίμενα όμως ότι θα σταματήσουν. Δεν περίμενα ότι θα συμβεί αυτό το πράγμα». Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δηλώνει για το περιστατικό: «Δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι πελάτες της καφετέριας είχαν πάρει είδηση για το συγκεκριμένο συμβάν».

Για το τηλεφώνημα που έκανε σε συγκατηγορούμενό του και την ακόλουθη κινητοποίηση μελών της Χρυσής Αυγής που έσπευσαν στο σημείο, ο Νίκος Άγγος δηλώνει: «Παρεμπιπτόντως ανέφερα, μεταξύ άλλων, στον Κ κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία και το γεγονός ότι με ενοχλούσε μια άλλη παρέα. Του είπα ότι είχαν έρθει επιπλέον άλλα 10 άτομα και μου φάνηκαν ότι είχαν εχθρικές διαθέσεις. Δεν ζήτησα την παρέμβαση κανενός, δεν ζήτησα βοήθεια, ούτε ζήτησα να έρθουν κάποιοι για να με βοηθήσουν να διαφύγω εγώ και ο Τ. Δεν ξέρω πώς σκέφτηκε ο Κ και λειτούργησε όπως λειτούργησε».

Όταν ο κατηγορούμενος ερωτάται από τις ανακρίτριες για ποιο λόγο δεν κατέθεσε από την αρχή πως βρισκόταν στην καφετέρια και ότι «είδε απειλητικές διαθέσεις ατόμων της παρέας του Φύσσα» δίνει την εξής απάντηση: «Ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε ανακριτή. Ήθελα τώρα να πω όλη την αλήθεια… Στη συμπληρωματική απολογία (σσ ενώπιον των ανακριτών Γεωργουλέα και Παπακώστα) κλήθηκα όχι από δική μου πρωτοβουλία αλλά μόνο μετά από παρότρυνση των ανακριτών, οι οποίοι με πίεζαν λέγοντάς μου να καταθέσω αυτά που ξέρω, ενώ εγώ δεν ξέρω κάτι άλλο, και ότι αν θέλω να βγω από τη φυλακή να καταθέσω όσα ξέρω. Εγώ, όμως, επιμένω μέχρι και σήμερα ότι δεν ξέρω κάτι άλλο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ