«Μάχη» εκπροσώπων στο twitter

«Μάχη» εκπροσώπων στο twitter

Επίθεση εναντίον του Ευάγγελου Αντώναρου, τελευταίου κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή, εξαπολύει, με δήλωσή του, ο συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε θέματα Τύπου, Γιώργος Ελενόπουλος.

Αφορμή για την απάντηση-επίθεση του κ. Ελενόπουλου ήταν κάποια συνεχόμενα σχόλια του κ. Αντώναρου στο twitter, με τα οποία κατηγορούσε τον κ. Παπανδρέου, ως αποκλειστικό υπεύθυνο των όσων ζουν σήμερα οι Έλληνες. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του κ. Αντώναρου στο κοινωνικό δίκτυο, ο κ. Παπανδρέου «υπέκλεψε τη ψήφο των Ελλήνων με το “λεφτά υπαρχουν”», «μας οδήγησε συστηματικά και με πρόθεση στ Μνημόνιο και στην αγκαλιά του ΔΝΤ», «αποκαλούσε τους Έλληνες “διεφθαρμένους”», ενώ «δν ψήφισε ΟΥΤΕ ΜΙΑ μεταρρυθμιστική αλλαγή των κυβ. Καραμανλή».

Αρχικά, ο κ. Ελενόπουλος αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Αντώναρου ο οποίος μιλάει τελευταία για «εξελίξεις που θα δημιουργήσουν αίσθηση» και «προϊδεάζει για πράγματα που αποφασίζονται εν κρυπτώ, πίσω από κλειστές πόρτες, πίσω από τις οποίες βρίσκονται οι πεφωτισμένοι, οι illouminati». Και προσθέτει ότι αυτές οι πρακτικές, πίσω από τις κλειστές πόρτες, είναι γνωστές και με αυτές έχει πλήρη διαφωνία η δημοκρατική παράταξη και είναι αυτές που «οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».

Οι κλειστές πόρτες, τονίζει ο συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν και τότε «θα αποκαλυφθεί ότι, το έλλειμα των 36 δισ. ευρώ το 2009 και το χρέος των περισσότερων των 300 δισ. ευρώ, δεν είναι αποτέλεσμα μεταρρυθμίσεων, αλλά μιάς καταστροφικής πολιτικής για την οποία οι ευθύνες και του κ. Αντώναρου και του κ. Καραμανλή, είναι τεράστιες».

Κατηγορεί τον κ. Αντώναρο και όχι μόνο, για διαστρέβλωση του «λεφτά υπάρχουν» και τονίζει ότι «τα λεφτά υπάρχουν στη σκοτεινή διαδρομή που συνδέει πελατειακό κράτος και πάσης φύσεως συμφέροντα. Και όσοι αυτό αποκρύπτουν, προφανώς αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν».

Αναφέρεται και σε όσα είπε περί μεταρρυθμίσεων στη Γερμανία ο κ. Σαμαράς και ρωτά που ήταν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αντώναρος, όταν ο Γ. Παπανδρέου «φώναζε για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων» και προσθέτει ότι τότε «πρότειναν Ζάππεια και 18 δισ. ισοδύναμα μέτρα».

Ο κ. Ελενόπουλος αναφέρει επίσης ότι «μεταρρυθμίσεις, σημαίνουν σύγκρουση με το πελατειακό κράτος και με τα μεγάλα και μικρά συμφέροντα που οι ίδιοι υπηρέτησαν με σθένος. Σημαίνουν βούληση και αποφασιστικότητα να σπάσεις αυγά, και να υπηρετήσεις το δημόσιο συμφέρον. Ό,τι δηλαδή δεν έκαναν όταν είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Τα έδωσαν όλα και δημιούργησαν ένα θηριώδες έλλειμμα και ένα ασφυκτικό χρέος»

Και προσθέτει: «Ας ζητήσουν συγνώμη, λοιπόν -είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν και ας αφήσουν στην άκρη τις μπουρδολογίες. Εκτίθενται. Και ο ίδιος και ο πρωθυπουργός που υπηρέτησε».

Τέλος, σημειώνει ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και καταλήγει: «Κάποιοι ξέρουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ακόμη και όταν αυτές δεν τους αναλογούν. Ευθύνες, που δεν αναλάβατε εσείς. Γιατί φύγατε άρον – άρον. Γιατί επιλέξατε το μικροκομματικό και προσωπικό σας συμφέρον έναντι του εθνικού συμφέροντος. Πάντα αυτό κάνατε. Και πάντα αυτό είναι που μας κάνει τόσο διαφορετικούς. Για μας, ανάληψη ευθύνης σημαίνει πολιτικό ήθος, για το οποίο η Δημοκρατική Παράταξη είναι υπερήφανη. Για εσάς, ευθύνη σημαίνει πολιτικό κόστος!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ