ΒΙΝΤΕΟ-Οι κάμερες έδειξαν το βομβιστή του ενεχυροδανειστηρίου του Μητρόπουλου

ΒΙΝΤΕΟ-Οι κάμερες έδειξαν το βομβιστή του ενεχυροδανειστηρίου του Μητρόπουλου

Αδύνατος, μετρίου αναστήματος με τζόκεϊ και σκούρο μπουφάν, είναι ο βομβιστής του ενεχυροδανειστηρίου του Τάσου Μητρόπουλου στην Καλαμάτα, όπως έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας.

Η υπόθεση έχει, ως εξής: Ελάχιστα λεπτά μετά τις 3.00 τα ξημερώματα, ένας άντρας, μετρίου αναστήματος, αδύνατος, φορώντας καπέλο τζόκεϊ, κατεβασμένο χαμηλά στο πρόσωπο και σκούρο μπουφάν, ανεβαίνει την οδό Σταδίου.

Φτάνει έξω από το κέντρο αγοράς Χρυσού «Messinia Gold» του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Τάσου Μητρόπουλου και της ηθοποιού, Νένας Χρονοπούλου. Αφήνει κάτι στο κάτω μέρος της τζαμαρίας, απλώνει ένα λευκό καλώδιο, ακολουθώντας το νότιο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου και στρίβει στο στενό του Αγίου Νικολάου. Λίγο μετά, ακούγεται μία ισχυρή έκρηξη που ταρακουνά την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας και πετάει από τα κρεβάτια τους Καλαματιανούς μέχρι και την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού.

Αυτές είναι οι στιγμές που καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που είχε στο κατάστημά του ο κ. Μητρόπουλος, ενώ εξετάζονται λεπτό προς λεπτό από τους αστυνομικούς.

Παράλληλα, η αστυνομία εξετάζει τα βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας άλλων καταστημάτων της περιοχής, προσπαθώντας να εντοπίσει και να αποκρυπτογραφήσει τις κινήσεις των δραστών (θεωρείται ότι είναι τουλάχιστον δύο).

Οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για τα ευρήματα στην περιοχή.

Πρόκειται για την τρίτη έκρηξη που συμβαίνει στην Καλαμάτα και τη δεύτερη με εκρηκτικό μηχανισμό. Η πρώτη ήταν το Φεβρουάριο του 2012 στο φούρνο του διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα, στην οδό Υπαπαντής, όπου είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός και η δεύτερη το Μάιο, πρωί Μεγάλου Σαββάτου, οπότε σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη από φιάλη υγραερίου σε αργυροχρυσοχοείο, στην οδό Κολοκοτρώνη, δίπλα από τον πεζόδρομο της Αριστομένους.

Ζελατινοδυναμίτιδα

Οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους, προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί, ενώ συναγερμοί από τα καταστήματα και τα αυτοκίνητα της περιοχής είχαν ενεργοποιηθεί. Οι πρώτοι που έφθασαν στο σημείο, αντίκρισαν μία βομβαρδισμένη περιοχή.

Η πρόσοψη του καταστήματος του κ. Μητρόπουλου είχε εξαφανισθεί, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο ίδιο, αλλά και σε όλα τα γύρω καταστήματα, συνολικά πέντε, καθώς και σε δύο αυτοκίνητα.

Στο σημείο έφθασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικοί της ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ λίγο αργότερα ο διοικητής της ασφάλειας, Βασίλης Τσιγαρίδης. Την περιοχή ερεύνησε και ο εκπαιδευμένος για εκρηκτικά σκύλος της αστυνομίας, ενώ ειδοποιήθηκε και έφτασε στην Καλαμάτα τις επόμενες ώρες κλιμάκιο της ομάδας εξερεύνησης εκρηκτικών από την Τρίπολη, το οποίο συνέλεξε το καλώδιο που χρησιμοποιήθηκε για την ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού, το οποίο οι δράστες εγκατέλειψαν στο σημείο, καθώς και άλλα στοιχεία.

Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για τοποθέτηση μικρής ποσότητας ζελατινοδυναμίτιδας, όμως αυτό θα διαπιστωθεί με την εξέταση του δείγματος στο χημείο.

Το δε πρωινό βρήκε τους καταστηματάρχες της περιοχής να μετρούν τις ζημιές και συνεργείο του δήμου να μαζεύει μπάζα. Τα καταστήματα απέναντι από το στόχο υπέστησαν και τις μεγαλύτερες ζημιές, με πρώτο εκείνο με παιδικά υποδήματα.

Τζαμαρίες έσπασαν και σε καταστήματα και σπίτια που βρίσκονταν στο κάτω μέρος της οδού Σταδίου.

Χρονοπούλου: «Υπάρχει φθόνος»

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος, Τάσος Μητρόπουλος και Νένα Χρονοπούλου, βρίσκονταν στην Αθήνα και, όταν ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό, επέστρεψαν στην Καλαμάτα.

Λίγες ώρες μετά, η κα Νένα Χρονοπούλου, περιγράφοντας τα περιστατικά, είπε: «Η Καλαμάτα είναι η πόλη που γεννήθηκα, που μεγάλωσα, η πόλη που αγαπώ, η πόλη που έχω έρθει, για να μείνω και δεν πρόκειται να φύγω ούτε να φοβηθώ από μία δύο ή πενήντα εκρήξεις. Ήμασταν στον Πειραιά με τον άντρα μου, είχαμε πάει για ένα ταξίδι – αστραπή για λόγους υγείας. Ήρθαμε και διαπιστώσαμε ότι πραγματικά είχε συμβεί μία έκρηξη, που είχε στόχο το δικό μας μαγαζί. Είχε τοποθετηθεί ένας εκρηκτικός μηχανισμός με καλώδιο, το οποίο ξεκινούσε 50 μέτρα, πριν από το μαγαζί μας, από το κάτω στενό, την οδό Αγίου Νικολάου. Δεν συντρέχουν λόγοι, δεν έχουμε προηγούμενα με κάποιον ούτε στην Αθήνα ούτε στην Καλαμάτα».

Στην ερώτηση ποιοι πιστεύουν ότι είναι οι λόγοι, η κα Χρονοπούλου απάντησε: «Επειδή με συντροφεύει σε όλη μου τη ζωή μία δολοφονία, έχω αντιμετωπίσει πάρα πολύ σοβαρές καταστάσεις. Πριν από 6 χρόνια, δολοφονήθηκε ο τότε σύζυγός μου και τέτοιες καταστάσεις δεν αντιμετώπισα ποτέ. Ούτε είχα αντιμετωπίσει στην Αθήνα ποτέ. Ακόμα και τότε που διατείνονταν τα κανάλια ότι ο σύζυγός μου ήταν μέσα σε κύκλωμα και διάφορα που ο καθένας μπορεί να σχεδιάσει, για να πουλήσει. Ήρθαμε στην Καλαμάτα, γιατί πιστέψαμε ότι είναι όλα πολύ καλύτερα. Εγώ θεωρώ ότι εξακολουθεί να είναι πολύ καλύτερα. Θεωρώ, όμως ότι, όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και στο δικό μας υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, υπάρχει φθόνος. Η πίτα έχει μικρύνει, δυστυχώς, για πάρα πολύ κόσμο και πιθανόν κάποιους να έχουμε ενοχλήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ενοχληθήκαμε τόσο, όσο θα ήθελαν. Είμαστε εδώ, έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε. Ήρθαμε, για να μείνουμε και δεν φεύγουμε.

Δεν έχω σοκαρισθεί, έχω στενοχωρηθεί, γιατί βλέπω, σε τόσο δύσκολους καιρούς, που όλοι προσπαθούμε για την επιβίωση, κάποιοι να προσπαθούν για εξόντωση ακόμα και των συνανθρώπων τους. Υπάρχει Θεός, αυτός θα κρίνει. Εγώ σκοπεύω να συνεχίσω να έχω την επιχείρησή μου.

Επέστρεψα στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγάπησα και δεν έχω σκοπό να φύγω ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου ούτε ο γιος μου, που έχει λατρέψει την Καλαμάτα. Τον πηγαίνω 1-2 μέρες στον Πειραιά και κλαίει με μαύρο δάκρυ, θέλοντας να γυρίσει εδώ. Δεν πρόκειται να στερήσω από το παιδί μου τον παράδεισο που λέγεται Καλαμάτα, απλά γιατί κάποιοι τοποθέτησαν μία βόμβα. Και δεύτερη και τρίτη αντέχω. Να δούμε, όμως, αν εκείνοι θα αντέξουν την κρίση του Θεού».

Νίκας: «Καλύτερος έλεγχος»

Την περιοχή και τους καταστηματάρχες επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος, σε δηλώσεις του, είπε ότι περιμένει τα αποτελέσματα των ερευνών.

Χαρακτήρισε θλιβερό το περιστατικό, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Θέλω να πω ότι πρέπει να υπάρχει από τις αρχές ένας καλύτερος έλεγχος, ιδιαίτερα σε καταστήματα που ενέχουν κινδύνους, γενικότερα. Και ας υπάρξει καλύτερος έλεγχος, ιδιαίτερα σε σημεία που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον».

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: tharrosnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ