‘Εδινε “μαϊμού” επιδόματα σε συγγενείς του

‘Εδινε “μαϊμού” επιδόματα σε συγγενείς του

Από τον περασμένο Απρίλιο έχει ξεκινήσει έλεγχος για την υπάλληλο που φέρεται να εξέδιδε πλαστά επιδόματα ασθενείας σε δύο συγγενικά της πρόσωπα. Στα 35.000 ευρώ η ζημιά για το ταμείο.

Πλαστά επιδόματα ασθενείας σε… συγγενικά πρόσωπα έδινε υπάλληλος του ΙΚΑ, ζημιώνοντας το ασφαλιστικό ταμείο με το ποσό των 35.000 ευρώ. Ωστόσο, παρότι η υπόθεση διερευνάται για περισσότερους από οκτώ μήνες, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η υπόθεση, έχει ως εξής. Υπάλληλος υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Πάτρα φέρεται να εξέδιδε πλαστά επιδόματα ασθενείας στον αδελφό της και σε ένα ακόμα συγγενικό της πρόσωπο (σύμφωνα με πληροφορίες σε έναν εξάδελφο της).

Για τη συγκεκριμένη υπάλληλο είχε γίνει αναφορά από την τότε διευθύντρια του υποκαταστήματος με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα από το Ταμείο.

Πηγές από το ΙΚΑ τόνιζαν χθες πως η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Απρίλιο και στις αρχές Αυγούστου στάλθηκε έκθεση από την επιθεώρηση. Στη συνέχεια διατάχθηκε ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), η οποία ωστόσο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και επομένως δεν επιβλήθηκε ακόμα οριστική πειθαρχική ποινή στη συγκεκριμένη υπάλληλο.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ