Παρουσία Τσαυτάρη η διανομή τροφίμων στη Θεσσαλονίκη

Παρουσία Τσαυτάρη η διανομή τροφίμων στη Θεσσαλονίκη

Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη, ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο κ. Τσαυτάρης επισκέφθηκε τις αποθήκες τροφίμων της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον Υπουργό για το κοινωνικό έργο του υπουργείου και την παράδοση στην Μητρόπολη ζυμαρικών, γραβιέρας ΠΟΠ και κασεριού που θα διατεθούν σε απόρους που σιτίζονται σε συσσίτια της Εκκλησίας.

Ο κ. Τσαυτάρης ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη για την προσπάθεια στήριξης των απόρων από τα συσσίτια της Εκκλησίας και την υλοποίηση του προγράμματος του υπουργείου στη Θεσσαλονίκη και επεσήμανε ότι, εκτός από το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, το υπουργείο θα προωθήσει το επόμενο διάστημα και τα προγράμματα διανομής φρούτων στα σχολεία και της επιδότησης φρέσκου γάλακτος.

 

Ο κ. Τσαυτάρης  με αφορμή την έναρξη του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων στη Θεσσαλονίκη δήλωσε,

«Ξεκινάμε και στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής  τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας που χρειάζονται υποστήριξη. Το πρόγραμμα υλοποιείται κάθε χρόνο. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε περίπου 900.000 και για την υλοποίησή του, για τη διανομή  βασικών ειδών διατροφής, όπως ελαιόλαδο, μακαρόνια, τυρί φέτα ΠΟΠ κ.ά.

Το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων συνεργάζεται με περίπου 800 κοινωνικούς εταίρους. Στη Θεσσαλονίκη οι εταίροι μας είναι περισσότεροι από 60.  Ένας από τους πιο σημαντικούς κοινωνικούς εταίρους μας είναι η Εκκλησία. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο να τονίσουμε και τη σημασία της. Σας θυμίζω ότι πέρυσι το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων στην Αθήνα ξεκίνησε από τη Μητρόπολη Αθηνών και μάλιστα από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Ακριβώς ότι κάνουμε αυτή τη στιγμή και από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ξεκινάμε από τα συσσίτιά τους. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί αυτοί είναι που βρίσκουν τους δικαιούχους. Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα στις γειτονιές ποιοι είναι οι άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας και πρέπει να υποστηριχτούν. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν από την πλευρά του Υπουργείου να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή.

Σας θυμίζω ότι το κοινωνικό έργο του υπουργείου πέραν αυτού του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων περιλαμβάνει τη διανομή φρούτων στα σχολεία και την επιδότηση του φρέσκου γάλακτος επίσης στα σχολεία όλης της χώρας, πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει από την Ελευσίνα Αττικής την επόμενη εβδομάδα. Αυτά τα προγράμματα δεν αποσκοπούν μόνο στο να δώσουμε στο παιδί φρούτα και γάλα, αλλά και στο να καταλάβει μια σωστότερη διατροφή, να εξοικειωθεί με την κατανάλωση φρούτων και γάλακτος, γιατί όλοι καταλαβαίνουν τη σημασία αυτής της διατροφής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ