Καταγγελίες-σοκ από το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Καταγγελίες-σοκ από το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Το δράμα χιλιάδων ανασφάλιστων καρκινοπαθών που δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ και αδυνατούν να πληρώσουν από την τσέπη τους το κόστος για τις απαραίτητες θεραπείες αποκαλύπτει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία για τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύτηκαν ή υποβλήθηκαν με δική του παρέμβαση σε χημειοθεραπεία στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν παραπεμφθεί για θεραπεία στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου 126 ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς, χωρίς να υπολογίζονται οι ασθενείς που απευθύνονται καθημερινά στους εθελοντές του ΜΚΙΕ, προκειμένου να προμηθευτούν δωρεάν τα φάρμακά τους.

«Το 60% των καρκινοπαθών που παραπέμφθηκαν στο Σωτηρία για χημειοθεραπεία, επισκέφθηκαν το ιατρείο μας τρεις, τέσσερις ή πέντε μήνες, μετά την αρχική διάγνωση.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο όγκος είχε εξαπλωθεί πολύ, ενώ σχεδόν όλοι οι ασθενείς έπρεπε να υποβληθούν άμεσα σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Η ολέθρια πολιτική που ακολουθείται από το υπουργείο Υγείας, οδήγησε ουσιαστικά στη “δολοφονία” 10 ασθενών, μεταξύ των οποίων και γυναίκες που άφησαν ορφανά μικρά παιδιά», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του ιατρείου.

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ