Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κτηνοτρόφοι

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κτηνοτρόφοι

Την απόφαση να προχωρήσουν τελικά στις κινητοποιήσεις που είχαν προαναγγείλει  οι κτηνοτρόφοι ανακοίνωσε ο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Καμπούρης η συνάντηση ήταν χρήσιμη από πλευράς ενημέρωσης, αλλά όπως υποστήριξε, ο  υπουργός έδωσε  αόριστες διαβεβαιώσεις σχετικά με το μέλλον του κλάδου στη διάρκεια εφαρμογής της νέας ΚΑΠ 2014-2020, γεγονός που, όπως  είπε,  εντείνει την αγωνία μας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις η ΠΕΚ είχε ήδη προγραμματίσει για την προσεχή Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καμπούρης κάλεσε εκ νέου όλους τους κτηνοτρόφους της χώρας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Σημειώνεται, ότι οι κτηνοτρόφοι προτίθενται στη συνέχεια να μεταβούν στα Τέμπη , αλλά και στην Αθήνα, απαιτώντας “από τον πρωθυπουργό, αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων να φέρουν το θέμα της κτηνοτροφίας στη Βουλή”. 

Σχετικά με τη συνάντηση που έγινε μεταξύ της ΠΕΚ και του υπουργού το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, ο υπουργός στη διάρκεια της πολύωρης κλειστής συνάντησης αφού τους ενημέρωσε για τη νέα ΚΑΠ και τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να ωφεληθεί ολόκληρος ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας, τους επεσήμανε σχετικά με το θέμα των βοσκοτόπων, ότι πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει μια προσπάθεια επιτόπιας έρευνας από Νομό σε Νομό, ώστε να διορθωθούν τυχόν λάθη και να αυξηθούν οι εκτάσεις, έτσι ώστε να πληρωθούν και όσοι δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ.

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε ότι εντός του Νοεμβρίου πρόκειται να καταβληθεί στους δικαιούχους το ποσό των 28 εκατ. ευρώ για την εξισωτική αποζημίωσή τους, υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν λάβει συνολικά 50 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός ανέφερε ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την εξασφάλιση των όσο το δυνατόν θετικότερων προοπτικών για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία “θέλουμε όλους τους εμπλεκόμενους δίπλα μας”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ