«Ανοίγει» ο δρόμος για το νοσοκομείο

«Ανοίγει» ο δρόμος για το νοσοκομείο

Με χρήματα από το ταμείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα εκτελεστεί το πολυσυζητημένο έργο που αφορά την κατασκευή κόμβου και δρόμου προσπέλασης προς το νέο νοσοκομείο στο Γαϊτάνι.

Tο νέο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ζακύνθου άρχισε να λειτουργεί το 2011 και αποτελεί την πλέον σοβαρή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί. Όμως η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από έναν στενό δρόμο. Τo συγκεκριμένο έργο είχε αρχικά ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, όμως προέκυψαν εμπόδια και καθυστερήσεις που οδήγησαν την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, αφού μοιραία το έργο θα μεταφερόταν στην επόμενη προγραμματική περίοδο και το νέο ΕΣΠΑ.

Για τον λόγο αυτόν ο αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς, ανακοίνωσε πως το έργο, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τις 880.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί τελικά από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Μιλώντας για το έργο αυτό στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Μυλωνάς είπε: «Για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ απαιτούνταν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και απαλλοτριώσεις μεγάλων τμημάτων από τις παρακείμενες ιδιοκτησίες. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν αντιδράσεις από τους περιοίκους και αναγκαστήκαμε να σχεδιάσουμε την αξιοποίηση της ελάχιστης απαιτούμενης έκτασης για να είναι ο δρόμος λειτουργικός, να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο και να γίνει ηλεκτροφωτισμός! Το πλάτος του δρόμου που θα κατασκευαστεί θα έχει πλάτος 6,5 μέτρων και το πλάτος του πεζοδρομίου θα ήταν 1,20 μέτρα αριστερά και δεξιά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ