Πολωνία… μέσω Καλαμάτας

Πολωνία… μέσω Καλαμάτας

Με την ενσωμάτωση νέων δρομολογίων ενισχύεται το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, από την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιείται απευθείας αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας με την Πολωνία και τη Σλοβακία, όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά τη συζήτηση για την αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε, ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει αναπτύξει, με τη στήριξη της περιφέρειας, στρατηγικές συμμαχίες με αεροπορικές εταιρείες  χαμηλού κόστους και σε ότι αφορά στις υποδομές σημείωσε, πως «εξασφαλίσαμε τη δημιουργία κωδικού κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και συνεπώς την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των απαιτούμενων παρεμβάσεων για την αναβάθμισή του». Ωστόσο είπε, ότι περιμένουν στην Περιφέρεια, πάνω από δύο χρόνια, την υποβολή της μελέτης από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το ΓΕΑ, προκειμένου άμεσα να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Επίσης, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε, ότι άμεσα δημοπρατείται ο κόμβος του αεροδρομίου, ενώ έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις και στους εσωτερικούς χώρους του αερολιμένα για τις υποδομές εσωτερικής λειτουργίας του.

Τέλος αναφορικά με τη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι, «εξαρχής εκφράσαμε την καθαρή και τεκμηριωμένη άποψή μας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ