Δύο συλλήψεις για λαθραίο καπνό

Δύο συλλήψεις για λαθραίο καπνό

Δύο συλλήψεις για κατοχή παράνομων προϊόντων καπνού σημειώθηκαν στα Χανιά, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε σε σκάφη που ελλιμενίζονταν στον Βόλο.

Το πρωί της Τετάρτης εντοπίστηκε, στον επιβατηγό λιμένα Σούδας, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, στην αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ένα δέμα που περιείχε τέσσερις πλαστικές συσκευασίες με καπνό μεικτού βάρους 4.200 γραμμαρίων και το οποίο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αναμένοντας τον παραλήπτη. Στη συνέχεια προσήλθε στο πλοίο για παραλαβή του δέματος ένας 30χρονος, ο οποίος και συνελήφθη.

Το ίδιο πρωί, ένα δέμα που περιείχε άγνωστη ποσότητα τσιγάρων, τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από το Λιμενικό Σώμα αναμένοντας τον παραλήπτη. Λίγη ώρα αργότερα προσήλθε να παραλάβει το δέμα μία 45χρονη γυναίκα, η οποία επίσης συνελήφθη.

Από την καταμέτρηση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι το δέμα περιείχε  πέντε χάρτινες συσκευασίες, καθεμία από τις οποίες περιείχε δέκα πακέτα των είκοσι τεμαχίων.

Από τη Λιμενική Αρχή Σούδας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκε η ποσότητα καπνού, καθώς και τα πακέτα τσιγάρων, καθόσον δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Επίσης, το πρωί της Τετάρτης πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ιστιοπλοϊκά σκάφη, τα οποία βρίσκονταν πρυμνοδετημένα το ένα πλησίον του άλλου στην παραλία του Βόλου, στην οδό Αργοναυτών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία κατέσβησαν τη φωτιά.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ επί των σκαφών δεν υπήρχαν επιβάτες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ