Διέρρηξε 76 σπίτια σε 4 μήνες

Διέρρηξε 76 σπίτια σε 4 μήνες

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων κατηγορείται ότι διέρρηξε, μαζί με δύο τουλάχιστον συνεργούς του, 76 σπίτια στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 38χρονο, υπήκοο ΠΓΔΜ, ο οποίος συνελήφθη πριν λίγες μέρες στη Γλυφάδα Αττικής, καθώς διαπιστώθηκε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε παραβιάσει ολιγοήμερη άδεια που του χορήγησε η διοίκηση των φυλακών Τρικάλων, όπου κρατείτο, εκτίοντας πολυετή ποινή κάθειρξης, μεταξύ άλλων, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 38χρονος το διάστημα που κυκλοφορούσε ελεύθερος είχε μετατραπεί σε ‘φόβο και τρόμο’ των κατοίκων της Καλαμαριάς, του Πανοράματος, της Ανάληψης και της Πυλαίας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τον περασμένο Ιούλιο, φέρεται ότι διέπραξε, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του που αναζητούνται, συνολικά 76 διαρρήξεις σε διαμερίσματα των παραπάνω περιοχών, από το εσωτερικό των οποίων απέσπασε χρηματικό ποσό ύψους 67.410 ευρώ.

Επιπλέον, οι δράστες φέρονται ότι άρπαξαν κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών, κλειδιά αυτοκινήτων, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους, καθώς, επίσης, τραπεζικές κάρτες ανάληψης, με τις οποίες στη συνέχεια προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών. Η αξία των παραπάνω αντικειμένων εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 85.000 ευρώ. Από τα συνολικά εννέα Ι.Χ. αυτοκίνητα που αφαίρεσαν με σκοπό την πώλησή τους -στην πλειονότητά τους πολυτελή- βρέθηκαν σταδιακά πέντε στην Ελλάδα και άλλα δύο στην πόλη των Σκοπίων.

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες ‘τρύπωναν’ στα σπίτια των θυμάτων τους, την ώρα που αυτά κοιμόνταν, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι κεντρικές πόρτες εισόδου ήταν ανασφάλιστες, παρότι θωρακισμένες, κι έτσι δεν άφηναν ίχνη διάρρηξης. Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι σε ένα μόλις βράδυ διέρρηξαν τέσσερα σπίτια, ενώ για την προσέγγιση και διαφυγή από τους ‘στόχους’ τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων δεν το επέστρεψαν ως όφειλαν.

Εξάλλου, σε μία περίπτωση, ένας εκ των δραστών, αφού μπήκε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, έγινε αντιληπτός από τον ένοικο, και προκειμένου να διαφύγει τον χτύπησε.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της σπείρας θα αποσταλεί στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 38χρονου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ