ΒΙΝΤΕΟ-Αυτό είναι το βίντεο από την κάμερα της Χρυσής Αυγής

ΒΙΝΤΕΟ-Αυτό είναι το βίντεο από την κάμερα της Χρυσής Αυγής 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης 

Σοκάρει το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τις εν ψυχρώ δολοφονίες δύο μελών της Χρυσής Αυγής το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο Νέο Ηράκλειο.

Το συγκεκριμένο υλικό προέρχεται από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στα γραφεία του κόμματος  στη συμβολή της Λ. Ηρακλείου με την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου και δείχνει τους δράστες να εκτελούν τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη.

Στο τέταρτο δευτερόλεπτο του βίντεο, εμφανίζεται μια μοτοσικλέτα που σύμφωνα με την αστυνομία χρησιμοποιήθηκε από τους δολοφόνους. 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο (00:29) τα δύο άτομα εμφανίζονται στο πεζοδρόμιο της Λ. Ηράκλειο και ο πρώτος από τους δύο με το λευκό κράνος αρχίζει να πυροβολεί. Από θαύμα κατάφερε να ξεφύγει ο νεαρός που δέχθηκε πρώτος τα πυρά και να βρει καταφύγιο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ψύχραιμος ο δράστης συνεχίζει και πυροβολεί αρχικά τον Αλέξανδρο Γέροντα τραυματίζοντας τον σοβαρά. Δεν σταματά όμως εκεί καθώς πυροβολεί και τους άτυχους νεαρούς που πέφτουν νεκροί από τα πυρά του. Την ίδια ώρα ο συνεργός του βρίσκεται ακριβώς από πίσω του, «καλύπτοντας» τον από την πίσω πλευρά.

Δώδεκα δευτερόλεπτα μετά την εμφάνιση τους στο βίντεο (00:41) οι δύο άνδρες αρχίζουν να τρέχουν προς την άνοδο της Λ. Ηρακλείου με κατεύθυνση προς την οδό Αυξεντίου όπου στάθμευσαν τη μοτοσικλέτα τους που μετά από λίγες ώρες βρέθηκε στο ρέμα της Χελιδονούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα των εκτελέσεων η Λ. Ηρακλείου είναι γεμάτη από κόσμο που περπατά και αυτοκίνητα.

Η ΕΛ ΑΣ ζητά από όσους πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με τις φιγούρες των δραστών που απεικονίζονται στο βίντεο, να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στο e-mail [email protected] της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ