ΒΙΝΤΕΟ- Αρχαιοκάπηλος είχε ανοίξει στοά

ΒΙΝΤΕΟ- Αρχαιοκάπηλος είχε ανοίξει στοά 

Ένας 56χρονος Ρεθυμνιώτης, που είναι εργολάβος χωματουργικών εργασιών, συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων, περί όπλων και εκρηκτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου και ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή στον Λατζιμά, διενεργούνταν παράνομες εργασίες – ανασκαφές (διάνοιξη υπόγειων στοών κ.λπ.).

Όταν οι αστυνομικές αρχές πήγαν να ελέγξουν τη στοά που βρίσκεται  δίπλα σε δύο σπήλαια αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, οι άγνωστοι δράστες που βρίσκονταν εκεί, εγκατέλειψαν τις εργασίες και τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου, πραγματοποίησαν έρευνα στο συγκεκριμένο χώρο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 τεμάχια ακαριαίας θρυαλλίδας συνολικού μήκους 25 μέτρων, 3 κοινοί πυροκροτητές, 2 θραύσματα αγγείων άγνωστης ιστορικής περιόδου, πλήθος αντικειμένων και εργαλείων ανασκαφής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε η εμπλοκή του 56χρονου, που είναι εργολάβος χωματουργικών εργασιών, ο οποίος εντοπίστηκε αργότερα και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα, πλην όμως είχε υποστεί μετατροπή στην αποθήκη φυσιγγίων, έτσι ώστε να παίρνει πέντε αντί των προβλεπομένων τριών φυσιγγίων.

Η προανάκριση και αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: flashnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ