Η ανεργία αυξάνεται στην Ισπανία

Η ανεργία αυξάνεται στην Ισπανία

 

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία σημείωσε νέα αύξηση τον Οκτώβριο, για δεύτερο συνεχή μήνα, φθάνοντας τα 4,81 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Απασχόλησης.

Στην τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης, μετά την παρέλευση της τουριστικής περιόδου, κατεγράφησαν 87.028 περισσότεροι άνεργοι και το ποσοστό ανεργίας έφθασε το 25,98%, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ΙΝΕ), το οποίο χρησιμοποιεί μια διαφορετική μέθοδο υπολογισμού και αποτελεί σημείο αναφοράς.

Το υπουργείο Απασχόλησης εκφράζει σε ανακοίνωσή του την ικανοποίησή του για την “πρώτη ετήσια μείωση του αριθμού των ανέργων που έχει καταγραφεί από τον Μάιο του 2007” και υπογραμμίζει ότι “ο αριθμός των ανέργων του Οκτωβρίου είναι μικρότερος κατά 22.128 ανθρώπους σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012”.

Από την πλευρά του, το ΙΝΕ, το οποίο υπολογίζει το σύνολο του πληθυσμού που αναζητεί ενεργά εργασία, παρατήρησε μια μικρή πτώση του ποσοστού ανεργίας, από 26,26% του δεύτερου τριμήνου στο 25,98% του τρίτου τριμήνου.

Ωστόσο, οι προοπτικές παραμένουν δυσοίωνες καθώς η χώρα, ύστερα από δύο χρόνια ύφεσης, καταγράφει πολύ μικρή ανάπτυξη, της τάξης του 0,1% το τρίτο τρίμηνο, η οποία δεν επαρκεί για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η κυβέρνηση προβλέπει ποσοστό ανεργίας 26,6% για το 2013 και 25,9% για το 2014.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ