Ουρές για φθηνότερο ρεύμα

Ουρές για φθηνότερο ρεύμα

Ουρές χιλιάδων καταναλωτών που διεκδικούν φθηνό τιμολόγιο, αλλά και διακανονισμούς στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος σχηματίζονται στα πρακτορεία της ΔΕΗ.

Η οικονομική κρίση και η δραματική μείωση των εισοδημάτων έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, από το 2011 μέχρι σήμερα περί τους 620.000 πολίτες να ζητήσουν ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Από αυτούς οι 430.000 είναι εκείνοι που πληρούσαν τα κριτήρια κι έτσι πληρώνουν φθηνότερα 42% το ρεύμα.

Την ίδια στιγμή, απίστευτος είναι ο αριθμός των καταναλωτών που προχωρούν σε διακανονισμούς των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζονται σε 1 εκατ. εκείνοι που προχώρησαν σε ρυθμίσεις των πληρωμών, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν τη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν και ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσα από την ιστοσελίδα www.dei.gr, ενώ τους διακανονισμούς μπορούν να τους κάνουν και τηλεφωνικά καλώντας στο «11770».

Σε ό,τι αφορά το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), υπάρχουν δύο κατηγορίες και στους δικαιούχους τους παρέχεται έκπτωση έως και 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του2013.

Οι δύο κατηγορίες

Στην πρώτη κατηγορία ΚΟΤ1 δικαιούχοι είναι άτομα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

Αυτό προσαυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις κατά τις οποίες κατά τις οποίες οι δικαιούχοι κατοικούν σε νησί με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

Στη δεύτερη κατηγορία ΚΟΤΙΙ εντάσσονται οι μακροχρόνιοι άνεργοι, για διάστημα άνω των έξι μηνών. Τα εισοδηματικά κριτήρια και τα όρια της κατανάλωσης είναι ίδια με εκείνα των «ατόμων με χαμηλό εισόδημα».

 

Πηγή: Έθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ