Τα νέα στοιχεία για τη δολοφονική επίθεση-Βίντεο και φωτογραφίες

Τα νέα στοιχεία για τη δολοφονική επίθεση-Βίντεο και φωτογραφίες

Τις μαρτυρίες, τα βίντεο που δείχνουν τη στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και τα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι δράστες ερευνά εξονυχιστικά η Αντιτρομοκρατική.

Οι αρχές θεωρούν ότι ο δράστης και ο συνεργός του ήθελαν τέσσερις νεκρούς. Αυτό όπως λένε φαίνεται από τον τρόπο που πυροβόλησε ο δράστης, τον οποίο οι αρχές χαρακτηρίζουν “κυνικό και ψυχρό”

Τα βίντεο που σοκάρουν

Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Ηρακλείου 426, οι δράστες έφτασαν στο σημείο με μία μοτοσυκλέτα υψηλού κυβισμού, γύρω στις 19:20, σταμάτησαν 30 μέτρα μακριά από τα γραφεία, από την απέναντι πλευρά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, κατέβηκαν από τη μηχανή , πέρασαν το δρόμο και κατευθύνθηκαν προς το μέρος των τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν εκεί συμμετέχοντας στην ομάδα περιφρούρησης. Ο ένας από τους δράστες,  τους πλησίασε και άρχισε να πυροβολεί ψύχραιμα και πολλές φορές.

Αρχικά πυροβόλησε από απόσταση 15 μέτρων τον ένα από τους τέσσερις νεαρούς, ο οποίος ξεκίνησε να τρέχει προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει. Στη συνέχεια, πυροβόλησε τον 29χρονο Αλέξανδρο που αυτή την ώρα δίνει μάχη για τη ζωή του στο Γενικό Κρατικό, φέροντας τραύματα στη σπλήνα και τον θώρακα. Στη συνέχεια γύρισε και πυροβόλησε τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μάνο Καπελώνη και μάλιστα δεν δίστασε να σταθεί σχεδόν από πάνω τους και τους ρίξει την χαριστική βολή. Οι δύο νεκροί δέχθηκαν από μία σφαίρα στο κεφάλι, ενώ ο ένας από τους δύο πυροβολήθηκε και στο στομάχι.  Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη η επιχείρηση κρατά μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια οι δράστες πέρασαν απέναντι ανέβηκαν στη μηχανή και εξαφανίστηκαν.

Σημειώνεται ότι αρχές έχουν στη διάθεσή τους και άλλα βίντεο, τόσο από ένα σουπερμάρκετ όσο και από κάμερες ασφαλείας εταιριών που βρίσκονται στη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους. 

Διαβάστε επίσης

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

 

Οι μαρτυρίες

Τρεις σημαντικές μαρτυρίες έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Μεταξύ αυτών, μια γυναίκα που περνούσε μπροστά από τα γραφεία και είδε τη στιγμή της επίθεσης.Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, έχει καταθέσει ότι άκουσε τους δράστες να μιλούν σε καθαρά ελληνικά. Μάλιστα ο ένας φέρεται να είπε στον άλλο, σύμφωνα με τον μάρτυρα, “πάμε να φύγουμε, αργήσαμε”.

 Την ίδια στιγμή, “κλειδί” αποτελεί η μαρτυρία του τέταρτου νεαρού που πυροβολήθηκε δύο φορές από τον δράστη αλλά δεν τραυματίστηκε. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με τον ALPHA, όταν ο δράστης είχε πλησιάσει γύρω στα 15 μέτρα , έτυχε να κοιτάει προς αυτή την κατεύθυνση και τον είδε με το όπλο. Ο νεαρός, γύρισε και άρχισε να τρέχει προς τα γραφεία.  Η μαρτυρία του κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική καθώς είδε τους δράστες . 

Το προφίλ των εκτελεστών

 

“Καθαρά επαγγελματίες εκτελεστές” χαρακτηρίζουν οι αρχές τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Ενδεικτικό του επαγγελματισμού τους είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με το STAR, φορούσαν στα παντελόνια τους ειδικούς μεταλλικούς σφιγκτήρες , προκειμένου να μην αφήσουν γενετικό υλικό , να μην φύγει δηλαδή το παραμικρό ίχνος DNA. Παράλληλα, σύμφωνα με το STAR, φορούσαν ειδικά γάντια και πιθανότατα διπλούς πάτους στα παπούτσια τους. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους δύο είχε και σακίδιο στην πλάτη.  Σημειώνεται ότι και οι δύο φορούσαν μαύρα ρούχα, ο ένας κράνος και ο άλλος που πυροβόλησε λευκό τζόκει. Και οι δύο οπλοφορούσαν, ωστόσο οι αρχές θεωρούν ότι ο δεύτερος θα επενέβαινε εάν κάποιος αντιδρούσε στα πυρά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Λένε ότι περίμεναν ένα αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα και ότι ο στόχος άλλαξε τελευταία στιγμή λόγω της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Εκτιμούν μάλιστα, σύμφωνα με το ΜΕGA, ότι στην επιχείρηση έλαβαν μέρος περισσότεροι από τους δύο ενόπλους που επέβαιναν στη μηχανή. 

Κάνουν λόγο επίσης για χτύπημα υψηλού ρίσκου δεδομένου ότι πρόκειται για πολυσύχναστη περιοχή, σχεδόν δίπλα από την οποία βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα. Το χτύπημα, δε, σημειώθηκε ώρα που από το σημείο περνούσαν δεκάδες άνθρωποι. Ωστόσο, θεωρούν ότι ήταν πολύ καλά σχεδιασμένο, και ότι οι δράστες παρακολουθούσαν το χώρο το προηγούμενο διάστημα. Το καφέ που βρίσκεται, εξάλλου, στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χ.Α. προσφέρεται για κάτι τετοιο. Επιπλέον, γνώριζαν ότι είχαν τρόπο διαφυγής είτε μέσω της Αττικής οδού είτε μέσω των στενών.

 

 

Η μηχανή και ο τρόπος διαφυγής

Εν τω μεταξύ αλαλούμ δημιουργήθηκε με τον τρόπο διαφυγής των δραστών από το σημείο, καθώς αρχικά σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι δράστες με τη μηχανή που χρησιμοποιούσαν ανέβηκαν την Λεωφόρο Ηρακλείου και μπήκαν στην Αττική οδό, σηκώνοντας μάλιστα τη μπάρα των διοδίων.

Τελικά φαίνεται να ακολούθησαν διαφορετική πορεία και δεν μπήκαν ποτέ στην Αττική Οδό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανέβηκαν την Λ. Ηρακλείου, έστριψαν τρία στενά πιο πάνω αριστερά  στην οδό Γρ. Αυξεντίου, μετά στην οδό Μίνωος και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το ρέμα της Χελιδονούς στην οδό Κρεσθένους όπου και άφησαν τη μηχανή. Από εκεί πιθανότατα  διέφυγαν με άλλη μηχανή ή αυτοκίνητο.

 

Σε ό,τι αφορά την μηχανή των δραστών, αρχικά εντοπίστηκε μια μηχανή στην οδό Αυξεντίου που όμως τελικά δεν είχε σχέση με την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση. Σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν μια εγκαταλελειμμένη μοτοσυκλέτα , μια  λευκή Honda Africa Twin 2 χιλιόμετρα από το σημείο του χθεσινού διπλού φονικού στο Νέο Ηράκλειο, στο Ρέμα Χελιδονούς. Μετά από έρευνα διαπιστωθηκε ότι επρόκειτο όντως για τη μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Όπως προέκυψε, ήταν κλεμμένη από τις 28 Ιουνίου από την Καλλιθέα.

 

 

Το όπλο

 

Από τον χώρο της διπλής δολοφονίας περισυνελέγησαν, μέχρι στιγμής, δώδεκα κάλυκες, διαμετρήματος 9 χιλιοστών  και όπως διαπιστώθηκε προέρχονται από πιστόλι τύπου Ζάσταβα που είναι “καθαρό”. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Νέο Ηράκλειο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε καμία άλλη ένοπλη επίθεση.

 

 Οι εικόνες λίγο μετά το δολοφονικό χτύπημα

 

Βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγράψει τον πανικό που επικράτησε μετά τη δολοφονική επίθεση ενώ οι δύο νεαροί κείτονται νεκροί. Περίοικοι έχουν συγκεντρωθεί και τα ασθενοφόρα είναι καθ’ οδόν. Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής υπάρχει και δεύτερο βίντεο που αποκαλύπτει καρέ καρέ τη δολοφονική επίθεση.

 

 

Ακόμη ένα βίντεο-ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής:

 

 

Οι αυτόπτες μάρτυρες

 

Ο ιδιοκτήτης ενός χρωματοπωλείου στο Νέο Ηράκλειο κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές. Η μαρτυρία του θεωρείται κρίσιμη καθώς ο συγκεκριμένος έμπορος βρέθηκε στο δρόμο των δραστών στο χθεσινό διπλό φονικό. Μάλιστα ο ένας από τους δράστες του φώναξε «Φύγε από εδώ π….. γιατί θα σε φάω».

 

Απέναντι από το σημείο της δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο ήταν και ο κ. Γιάννης, ο οποίος περιέγραψε στον Real Fm την κατάσταση που επικράτησε και τους πυροβολισμούς που άκουσε.

«Ήμουν ακριβώς απέναντι από το σημείο που έπεσαν τα παιδιά νεκρά στην άσφαλτο», είπε ο κ. Γιάννης. Ακούστε εδώ το ηχητικό.

 

Επίσης, μία αυτόπτης μάρτυρας του χθεσινού φονικού στο Νέο Ηράκλειο, μίλησε στο Mega. Η γυναίκα, της οποίας τα στοιχεία δεν δόθηκαν για ευνόητους λόγους στη δημοσιότητα, μίλησε με λεπτομέρειες για το περιστατικό.  

 

«Θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει πολύ περισσότερα θύματα», δήλωσε στο MEGA άλλος αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

 

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της επίθεσης το απόγευμα της Παρασκευής 

 

  

 

“Ήταν άριστα σχεδιασμένο” είπε ο εκπρόσωπος της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης αναφερόμενος στο συμβάν. Στο σημείο βρέθηκαν λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, η κόρη του γενικού γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.

 

 

Αυτοί είναι οι δύο νεκροί της επίθεσης στα γραφεία της Χ.Α.

Δύο νεαρά άτομα είναι τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

 

Πρόκειται για τον 27χρονο Γιώργο Φουντούλη

Τα μηνύματα στο Facebook του Γιώργου Φουντούλη

 

Φίλοι και γνωστοί του 27χρονου Γιώργου Φουντούλη, μόλις ενημερώθηκαν πως είναι ο νεκρός της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, επισκέφθηκαν τη σελίδα του νεαρού στο Facebook και έγραψαν μηνύματα συμπαράστασης και συλλυπητήρια.

 

 

 

Και τον 22χρονο Μάνο Καπελώνη

 

 

Πατέρας Γιώργου Φουντούλη:Τον εκτέλεσαν σαν αρνί

 

«Κάποιοι, δεν ξέρω για ποιους λόγους,  τον εκτέλεσαν σαν αρνί» . Αυτά ήταν τα λόγια του πατέρα του 26χρονου Γιώργου Φουντούλη που δολοφονήθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

 

 

 

Μητέρα Αλέξανδρου: Να μη χυθεί άλλο αίμα

Δείτε στο Βίντεο τι είπε η μητέρα του 29χρονου Αλέξανδρου που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η οποία κάνει έκκληση «να μη χυθεί άλλο αίμα…»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ