Kατάληψη και μετά μίσθωση

Kατάληψη και μετά μίσθωση

Στην κατάληψη ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ ΑΕ Κομοτηνής προχώρησαν μέλη της Αριστερής Ενότητας (ΑΡΕΝ), αντιδρώντας στο αντίτιμο των 60 λεπτών που καλούνται να καταβάλουν οι φοιτητές της περιοχής για τη μεταφορά τους.

Οι φοιτητές της Αριστερής παράταξης κατέλαβαν στη 1.00 το μεσημέρι το λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη, καλώντας όλους τους φοιτητές που βρίσκονταν εκεί να μην πληρώσουν το αντίτιμο των 60 λεπτών και ζητώντας από τον οδηγό να τους μεταφέρει δωρεάν.

«Η απάντηση που πήραμε από τον οδηγό, ήταν, πάρτε ταξί ή επιστρέφουμε στην παλιά νομική», αναφέρει η ΑΡΕΝ Θράκης, εξηγώντας πως «προφανώς, τα λόγια του οδηγού δεν προέρχονταν από τον ίδιο, αλλά από τις εντολές που έχει δώσει η διοίκηση σε όλους τους οδηγούς σε ενδεχόμενες αντιδράσεις των φοιτητών για το απαράδεκτο αντίτιμο που μας έχει επιβληθεί ήδη από πέρυσι».

Ο οδηγός του λεωφορείου μετέφερε τους φοιτητές στην παλιά νομική και ανέστειλε τη λειτουργία του λεωφορείου για μία περίπου ώρα. Ακολούθησε συνάντηση των μελών της ΑΡΕΝ με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, ενώ στο σημείο κλήθηκαν και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι φοιτητές κατάφεραν να μισθώσουν δωρεάν το λεωφορείο και να μεταφερθούν στο χώρο της πανεπιστημιούπολης, χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο των 60 λεπτών.

«Και αυτή ήταν μόνο η αρχή. Όσο βλέπουμε ότι η παιδεία μπαίνει στο στόχαστρο και ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της συρρικνώνεται τόσο εμείς θα παλεύουμε για τα κεκτημένα δικαιώματά μας. Διότι για τη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, μεταφορά), το φοιτητικό κίνημα και δη στην Κομοτηνή έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους και νικηφόρους αγώνες. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να αναζωπυρώσουμε αυτούς τους αγώνες», σημειώνει η ΑΡΕΝ για το περιστατικό.

Πηγή: Thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ