Αναζητούνται οι γονείς της Μαρίας

Αναζητούνται οι γονείς της Μαρίας

Στην αυριανή δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δύο αθίγγανων που παρουσιάζονταν ως γονείς της 5χρονης Μαρίας, έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της η Αστυνομία της Λάρισας, στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονται για τον εντοπισμό των φυσικών της γονέων. Η δημοσιοποίηση γίνεται κατόπιν εντολής εισαγγελέα, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση εντοπισμού της ταυτότητας της μικρούλας που βρέθηκε σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Αμείωτο εξακολουθεί να παραμένει και το διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ αναμένονται στη Λάρισα και συνεργεία ξένων μέσων ενημέρωσης. Οι κλήσεις τόσο προς την Αστυνομία της Λάρισας όσο και προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου φιλοξενείται η μικρή, συνεχίζονται επίσης με αμείωτο ρυθμό από ενδιαφερόμενους για την ταυτότητα του παιδιού.

Η αστυνομία συνεχίζει μεθοδικά τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών. Εκτός από τη διεθνή κινητοποίηση, οι αστυνομικές Αρχές σε συνεργασία με υγειονομικές Αρχές ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών. Θα ερευνήσουν πιστοποιητικά και έγγραφα ώστε να διαπιστωθεί η εγκυρότητά τους, ενώ οι ύποπτες υποθέσεις θα ελεγχθούν εξονυχιστικά. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείονται και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις DNA.

Επίσης έχει σταλεί επείγον σήμα στην Interpol στο πλαίσιο συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες, προκειμένου η έρευνα να επεκταθεί. Εξάλλου, έχουν σταλεί τα στοιχεία του παιδιού ώστε και μέσω δημοτολογίων θα ψάξουν να βρουν τους βιολογικούς γονείς. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος τα μέλη του οποίου φέρνουν στην Ελλάδα έγκυες γυναίκες από τη Βουλγαρία για να γεννήσουν εδώ και στη συνέχεια τους πάρουν τα παιδιά για να τα πουλήσουν. Έρευνες θα γίνουν και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται και περιστατικά που είχαν καταγγελθεί παλιότερα, στην Αθήνα, για μωρά αλλοδαπών γυναικών, που γεννήθηκαν δήθεν νεκρά και όταν ανοίχτηκαν τα φέρετρα βρέθηκε άδεια.

Αύριο Δευτέρα, εξάλλου, πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή, το ζευγάρι που κρατούσε τη Μαρία στον οικισμό Ρομά. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ