Αρχιτεκτονικό τριήμερο

Αρχιτεκτονικό τριήμερο

Την ευκαιρία να γνωρίσουν 67 κτίρια της Θεσσαλονίκης “εκ των έσω” θα έχουν, σήμερα, εκατοντάδες μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων του νομού, καθώς και ομάδες εκπαιδευτικών, που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την αρχιτεκτονική “ταυτότητα” της πόλης.

Τα κτίρια θα ανοίξουν στο κοινό, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης “Open House Thessaloniki”, που θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19, και 20 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).

Αύριο και μεθαύριο, τα κτίρια θα είναι ανοιχτά σε πολίτες όλων των ηλικιών, που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία της αρχιτεκτονικής της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικά, στο πρόγραμμα συμμετέχουν μουσεία, ξενοδοχεία, μονοκατοικίες στην Άνω Πόλη και τα προάστια, γραφεία αρχιτεκτονικής και design αλλά και βυζαντινές εκκλησίες και μνημεία, όλα αντιπροσωπευτικά δείγματα των πολλαπλών “ταυτοτήτων” της αρχιτεκτονικής της πόλης. Πέρυσι, το Open Ηouse δέχθηκε περισσότερες από 12.000 επισκέψεις στα 56 συμμετέχοντα κτίρια.

Στις 25 πόλεις που συμμετέχουν, παγκοσμίως, στη διοργάνωση, συμπεριλαμβάνονται το Λονδίνο (από όπου ο θεσμός ξεκίνησε το 1992), η Νέα Υόρκη, το Δουβλίνο, το Τελ Αβίβ, η Ιερουσαλήμ, το Ελσίνκι, η Μελβούρνη, η Βαρκελώνη, το Σικάγο, η Ρώμη, η Λισαβόνα κ.α.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ