ΒΙΝΤΕΟ-6,2 Ρίχτερ “ταρακούνησαν” την Κρήτη-Αισθητός μέχρι την Αθήνα

ΒΙΝΤΕΟ-6,2 Ρίχτερ “ταρακούνησαν” την Κρήτη-Αισθητός μέχρι την Αθήνα

 

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 16.12 το απόγευμα του Σαββάτου σε υποθαλάσσια περιοχή δυτικά του νομού Χανίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,2 Ρίχτερ και προσδιορίζεται 39 χιλιόμετρα νότια και νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων ή 274 νότια της Αθήνας.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη, στα νησιά των Κυκλάδων, στη Νότια Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική.  Η σεισμική δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητή ακόμη και από τους οδηγούς που βρίσκονταν σε κίνηση.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις στα Χανιά ενώ όσοι βρίσκονταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο, όπως έκαναν και οι κάτοικοι της περιοχής.

 

 

Πηγή βίντεο: flashnews.gr

 

Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά – Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής. Όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο, το οποίο πήδηξε από τον πρώτο όροφο πάνω στην οροφή σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Μακρόπουλο το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 60 χιλιόμετρα και για τον λόγο αυτό έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

 

 

Πηγή : Twitter @brwmaki

 

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός δεν πρέπει να είναι πολύ επιφανειακός και εκτίμησε πως δεν πρέπει να έχει σχέση με τους πρόσφατους σεισμούς νότια της Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι μετά τον σεισμό έχουν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμοί και σύμφωνα με τους επιστήμονες θα ακολουθήσουν και άλλοι τις επόμενες ώρες.

 

 

 

 

 

Πηγή φωτο: haniotika-nea.gr

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ