Φυλάκιση 8 ετών σε πρώην δήμαρχο

Φυλάκιση 8 ετών σε πρώην δήμαρχο   

  Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον πρώην δήμαρχο Πολίχνης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απιστία σε βάρος ΟΤΑ.

   Η υπόθεση αφορούσε εργασίες ανάπλασης στον άλλοτε δήμο Πολίχνης, έργο, για το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, o ανάδοχος εργολάβος πληρώθηκε δύο φορές. Το ύψος της ζημιάς για το δήμο υπολογίστηκε σε 930.000 ευρώ, ενώ για την ίδια υπόθεση κάθισαν στο εδώλιο δύο άλλοτε υπάλληλοι του ίδιου δήμου, οι οποίοι αθωώθηκαν.

   Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος πρώην δήμαρχος είχε ενημερωθεί από το Φεβρουάριο του 2001 από την Εθνική Τράπεζα πως ο εργολάβος είχε προεισπράξει τα χρήματα για το έργο. Ωστόσο, το ίδιο έργο πληρώθηκε κι από το δήμο στον -αποβιώσαντα πλέον- εργολάβο, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, εισέπραξε δύο φορές τα χρήματα για τις αναπλάσεις.

   Απολογούμενος, ο 70χρονος, σήμερα, δήμαρχος έκανε λόγο για αβλεψία. Το δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο Θ. Παπαδόπουλος παραμένει ελεύθερος.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ