Ο καθηγητής Ηλιαδάκης για τη δήλωση του Στουρνάρα “στον ενικό”

Ο καθηγητής Ηλιαδάκης για τη δήλωση του Στουρνάρα “στον ενικό”

 

Τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για το κατοχικό δάνειο, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον ενικό», σχολίασε o καθηγητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Τάσος Μηνάς Ηλιαδάκης, στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, στον Real Fm.

«Ο μέσος Έλληνας θα έλεγε ότι είναι καλύτερα να το ξεχάσουμε, όταν έχουμε τέτοιους κυβερνήτες. Ελάχιστα Έλληνες είναι», ανάφερε ο κ. Ηλιαδάκης και πρόσθεσε:

«Οι Γερμανοί έχουν να κάνουν με τους κυβερνήτες. Να τους χαίρεται ο ελληνικός λαός, αν θέλει τέτοιους κυβερνήτες. Από το 1945 μέχρι σήμερα που μιλάμε, όλοι λένε το ίδιο,ότι δεν είναι κατάλληλος χρόνος για να το συζητήσουμε. 60 χρόνια δηλαδή δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή; Δεν βρέθηκαν δέκα λεπτά για να τα ζητήσουν; Οι άνθρωποι εξαπατούν τον ελληνικό λαό».

Ο καθηγητής σημείωσε ότι αναφορικά με τις αποζημιώσεις γίνεται «ένα μεγάλο λάθος» και εξήγησε:

«Όταν μιλάμε για αποζημιώσεις, οι διεθνείς διασκέψεις που έγιναν είναι για επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Οι επανορθώσεις αφορούν ζημίες του Δημοσίου, δηλαδή τι ζημιά έπαθε το ελληνικό κράτος από τους Γερμανούς. Η ελληνική κυβέρνηση έχει διεκδικήσει αρκετές φορές και όλες οι κυβερνήσεις έχουν θέσει το θέμα του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων. Για να θέσουν τις αποζημιώσεις θα πρέπει τοπικά να κάνουν μία προσπάθεια και να τις διεκδικήσουν νομικά».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει το κατοχικό δάνειο και αν δεν το δώσουν να προσφύγει στη Χάγη».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ