Πώς «θεραπεύεται» το hangover;

Πώς «θεραπεύεται» το hangover;

Ένα πάρτυ, ένας γάμος, ένα ωραίο δείπνο ή ακόμη και μία απλή έξοδος συνοδεύονται από κατανάλωση αλκοόλ. Κάποιες φορές, δυστυχώς η ωραία και χαρούμενη ατμόσφαιρα «οδηγεί» σε κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μεγαλύτερη από την ανεκτή, με αποτέλεσμα τη μέθη. Οι ανεπιθύμητες επιπτώσεις από αυτήν την κατάχρηση είναι εμφανείς την επόμενη μέρα – πρόκειται για το γνωστό σε όλους ‘hangover’. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια διατροφικά ‘μυστικά’ τα οποία αν τα γνωρίζετε μπορείτε να αποφύγετε τις άσχημες συνέπειες της υπέρμετρης κατανάλωσης αλκοόλ.

1. Πίνετε περισσότερο νερό!

Για κάθε ένα αλκοολούχο ποτό που πίνουμε, το σώμα μπορεί να εξωθήσει τετραπλάσια ποσότητα υγρού. Η διουρητική δράση του αλκοόλ και η αφυδάτωση που προκαλείται ως αποτέλεσμα, συμβάλλουν στην δυσφορία της μέθης και στον πονοκέφαλο που τη συνοδεύει.

Επομένως, θα ήταν καλό να συνοδεύετε κάθε ποτό, με τουλάχιστον 1 ποτήρι νερό. Η επαρκής ενυδάτωση, μειώνει αρκετά τις αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ και εμποδίζει την αφυδάτωση που προκαλείται από αυτό. Αν, λοιπόν, ξυπνήσετε με πονοκέφαλο και έντονη δυσφορία, το πρώτο σας μέλημα θα είναι να αναπληρώσετε τα υγρά στον οργανισμό σας με την λήψη νερού, φυσικών χυμών φρούτων και λαχανικών και πράσινου τσαγιού.

2. Προτιμήστε τα ποτά με πάγο!

Όταν τα αλκοολούχα ποτά ή κοκτέιλ περιέχουν αρκετό πάγο, τότε τα παγάκια λιώνουν αργά και το αλκοόλ αραιώνεται όλο και πιο πολύ, με αποτέλεσμα το ποτό να έχει …μεγαλύτερη διάρκεια. Όσο πιο αργά πίνετε το ποτό, τόσο το καλύτερο για την αφομοίωσή του από τον οργανισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ