Απαλλαγή από το πειθαρχικό

Απαλλαγή από το πειθαρχικό  

Επανήλθαν στην υπηρεσία τους, μετά από αθωωτική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, τέσσερις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, οι οποίοι είχαν τεθεί σε αργία, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος.

Σημειώνεται, ότι το πειθαρχικό συμβούλιο αποτελείται από έναν δικαστή ως πρόεδρο, έναν δικαστικό αντιπρόσωπο από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και έναν προϊστάμενο διεύθυνσης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Δεν συμμετέχει υπάλληλος ή εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά την αθωωτική απόφαση, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σημείωσε: «Η απομάκρυνση των ατόμων που αποδεδειγμένα δεν τιμούν το αξίωμα του δημοσίου λειτουργού πρέπει να γίνεται άμεσα. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιδοθούμε σε ένα κυνήγι μαγισσών και με την απειλή της απόλυσης να τρομοκρατούμε δημοσίους υπαλλήλους».

«Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στη γρήγορη και αποδεδειγμένη απονομή δικαιοσύνης και τη διασφάλιση της αμεροληψίας και της ασφάλειας των υπαλλήλων, ότι δεν θα διωχθούν με βάση αστήριχτες και ψευδείς καταγγελίες. Όχι στην ανθρωποφαγία που υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες» πρόσθεσε ο κ. Σγουρός.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ