Γέμισε το κέντρο λουλούδια από όλη την Ελλάδα

Γέμισε το κέντρο λουλούδια από όλη την Ελλάδα

 

Έως τις 20 Οκτωβρίου, θα παραμείνει ανοιχτή η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Αθηναίων (πλατεία Εθνικής Αντίστασης), η οποία άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο.

Στο επίκεντρο της φετινής έκθεσης βρίσκεται η αξία της βιοποικιλότητας, για την οποία μπορούν να ενημερωθούν οι επισκέπτες, να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία της και να γνωρίσουν τις ντόπιες ποικιλίες ανθών και φυτών.

Τα εγκαίνιά της θα τελεστούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι από το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, παρουσία της γνωστής περιβαλλοντολόγου και συγγραφέως δρος Vandana Shiva και της ιδρύτριας της «Κιβωτού του Νώε» Iga Niznik.

Ακόμη, σήμερα από τις 9 έως τις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος θα μοιράζονται στους δημότες φακελάκια με σπόρους από ντόπιες ποικιλίες και θα ενημερώνονται για τις καλλιέργειες από τους Vandana Shiva και Iga Niznik και από μέλη της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας και της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι».

Από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της έκθεσης, με θέμα «Βιοποικιλότητα-Ντόπιες Ποικιλίες», σε συνεργασία με την Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι».

Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται, σε συνεργασία με τους Φυτωριούχους Αττικής, είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ