Ηράκλειο: “Πιστολέρο” τρομοκρατούν

Ηράκλειο: “Πιστολέρο” τρομοκρατούν 

Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματίες, όπως είχε συμβεί την Μεγάλη Εβδομάδα και πάλι σε πεζόδρομο στο κέντρο του Ηρακλείου, σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν στο Cretalive αυτόπτες μάρτυρες αλλά και αστυνομικοί, οι οποίοι σε χρόνο-ρεκόρ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους τρεις «πιστολέρο», οι οποίοι δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ ακόμα και μέσα σε μπαρ, σκορπώντας τον πανικό σε θαμώνες και προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα ένας εκ των τριών φέρεται να σημάδεψε με το όπλο του νεαρό, να πάτησε την σκανδάλη, όμως η τραγωδία αποφεύχθηκε καθώς είχε …ξεμείνει από σφαίρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις νεαροί είχαν πάρει σβάρνα μπαρ και καταστήματα, προκαλώντας φασαρία. Γύρω στις 4 τα ξημερώματα και ενώ ήταν «τύφλα» στο μεθύσι, βρέθηκαν έξω από το μπαρ. Απείλησαν τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό, απαιτώντας στην ψύχρα «ταρίφα» 200 ευρώ για παροχή «προστασίας» ενώ, όπως αναφέρεται, πυροβόλησαν τρεις με τέσσερις φορές μέσα στον κόσμο.

Στην διάρκεια της νύχτας στο κέντρο του Ηρακλείου βρισκόταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση με στόχο την διενέργεια ελέγχων. Αυτό ήταν ευτυχής συγκυρία καθώς άμεσα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κατάφεραν να «εξουδετερώσουν» τους τρεις νταήδες και να τους περάσουν χειροπέδες με επεισοδιακό τρόπο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «τα έργα τους» περιγράφονται λεπτομερώς από αυτόπτες μάρτυρες και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες. Παρά το καθεστώς φόβου, υπήρξαν άνθρωποι που τόλμησαν να τους κατονομάσουν, θέλοντας να δώσουν ένα τέλος σε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές που τρομοκρατούν επιχειρηματίες της νύχτας και εκφοβίζουν τους πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να πιουν το ποτό τους με ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, και πάλι έξω από μπαρ στον ίδιο πεζόδρομο, είχε σημειωθεί αιματηρό περιστατικό όταν δύο πιστολέρο καταδίωκαν νεαρό μετά από καυγά που είχε προηγηθεί. Οι δύο άνδρες άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να τραυματίσει μία 25χρονη, η οποία διασκέδαζε σε άλλο μπαρ  και είχε βγει έξω για να μιλήσει στο τηλέφωνο. Σε βάρος των δύο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και μετά την απολογία τους, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ