«ΑΤΜ» με φρέσκο γάλα στη Λάρισα

«ΑΤΜ» με φρέσκο γάλα στη Λάρισα

 

Φρέσκο γάλα από την παραγωγή κατευθείαν στην κατανάλωση μπορεί να μοιάζει ουτοπικό ως ιδέα, ένας συνεταιρισμός, όμως στη Λάρισα κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα.

Χθες, ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής μίας άγνωστης πρακτικής για την αγορά γάλακτος στην Ελλάδα: Πλέον, οι πελάτες δεν χρειάζεται να απευθύνονται σε καταστήματα λιανικής πώλησης. Υπάρχουν αυτόματοι πωλητές που θα σου δίνουν το προϊόν, λίγες ώρες μετά την παραγωγή του.

Η πόλη όπου έγινε το πρώτο «πείραμα» ήταν η Λάρισα, όπου σε τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της πόλης τοποθετήθηκαν «ΑΤΜ» αγελαδινού γάλακτος, από τα οποία οι καταναλωτές θα προμηθεύονται 24 ώρες το 24ωρο το φρέσκο προϊόν. Δίπλα στο αυτόματο μηχάνημα, υπάρχει ένα ακόμη που προμηθεύει τους πελάτες με μπουκάλια.

Εκτός από τις πρωτοπόρες ιδέες που έχει να προσφέρει ο μικρός, αλλά γεμάτος φαντασία και μεράκι συνεταιρισμός, έχει καταφέρει κάτι εξίσου σημαντικό: Να συνδυάσει την ποιότητα με τη χαμηλή τιμή. Το γάλα κοστίζει 1 ευρώ για το λίτρο και 50 λεπτά για το μισό λίτρο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ