Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον “Ζητά”

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον “Ζητά”

   

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον υπαρχιφύλακα της ομάδας ‘Ζ’, 41 ετών, που συνελήφθη για κατοχή εξαρτημάτων όπλων. Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε τον 44χρονο αδελφό του για την ίδια υπόθεση σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με 3ετή αναστολή, ενώ επιπλέον του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Είχε προηγηθεί ανώνυμη καταγγελία που έφτασε με ηλεκτρονικό μήνυμα στους ‘αδιάφθορους’ της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία ο αρχιφύλακας, που έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, διακινεί μέσω διαδικτύου εξαρτήματα όπλων. Κατά την ίδια καταγγελία, κι όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός είναι υποστηρικτής της ‘Χρυσής Αυγής’, κάτι το οποίο, ο ίδιος, απολογούμενος στο δικαστήριο διέψευσε κατηγορηματικά.

Σε ό,τι αφορά τα διάφορα εξαρτήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του, απολογήθηκε ότι τα περισσότερα αποτελούν συνοδευτικά αξεσουάρ από όπλα που κατέχει νόμιμα ως μέλος σκοπευτικού συλλόγου, ενώ για το πιστόλι Glock που κατείχε είπε ότι του το δώρισε φίλος του όταν υπηρετούσε στην Κρήτη. Επιπλέον, ζήτησε συγγνώμη τόσο από την Υπηρεσία του όσο κι από τον αδελφό του, για τον οποίο επισήμανε ότι είχε αποθηκεύσει εν αγνοία του μέρος των κατασχεθέντων όπλων σε αποθήκη της κτηνοτροφικής μονάδας που διατηρεί στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

Ο 44χρονος, δεύτερος κατηγορούμενος, που αρνήθηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες, κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή κυνηγετικής καραμπίνας, όπως και για φυσίγγια και βεγγαλικά που βρέθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στις Εσωτερικές Υποθέσεις να γίνει περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση και να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διακίνησης όπλων και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ