Σε διαθεσιμότητα ο φρουρός του Γερμενή

Σε διαθεσιμότητα ο φρουρός του Γερμενή

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ανθυπαστυνόμος που είχε διατεθεί ως φρουρός στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ε.Δ.Ε.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του 55χρονου ανθυπαστυνόμου, για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων, καθώς και για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, χθες πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες, στο σπίτι του ανθυπαστυνόμου, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τέσσερις πτυσσόμενοι μεταλλικοί ράβδοι και μία σιδερογροθιά, μία δερμάτινη θήκη με δύο μεταλλικούς γεμιστήρες πιστολιού, ένα σπρέι εκτόξευσης πιπεριού και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 6,5 εκατοστών.

Επίσης βρέθηκαν δύο λαστιχένιες αστυνομικές ράβδοι, ένα αεροβόλο τυφέκιο και ένα αεροβόλο πιστόλι. 145 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, 42 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένας φορητός ασύρματος, ένα δισέλιδο έγγραφο δελτίο αποστολής και βεβαίωση παραλαβής από εταιρεία, που αφορά την οριστική διαγραφή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, καθώς και πιστοποιητικό καταστροφής αυτού.

Ακόμα, δυο επιγράμματα με την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ» και μία αφίσα με τίτλο «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ».

Επιπλέον, στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του βρέθηκαν δύο Ι.Χ.αυτοκίνητα, τα οποία έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, για το ένα από αυτά, προκύπτει οριστική διαγραφή (καταστροφή), ενώ για το δεύτερο, προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί λόγω δήλωσης ακινησίας.

Επίσης, για το συγκεκριμένο όχημα, δεν προκύπτουν νόμιμα παραστατικά στοιχεία αγοράς και κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκε εγκατεστημένο σύστημα ηχητικών σημάτων – σειρήνα, που προσομοιάζουν με τα ηχητικά σήματα των αστυνομικών οχημάτων περιπολίας. Και τα δυο οχήματα κατασχέθηκαν ως προϊόν λαθρεμπορίας .

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο κινητά τηλέφωνα, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 9 εκατοστών, υπεύθυνη δήλωση ακινησίας οχήματος, δύο χειρόγραφα σημειώματα με ονοματεπώνυμα και τηλέφωνα ατόμων, ένας βούρδουλας μήκους 80 εκατοστών, κάρτες της τοπικής οργάνωσης και κάρτα βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο 55χρονος συλληφθείς ανθυπαστυνόμος, ο οποίος οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, είχε διατεθεί ως φρουρός στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ανθυπαστυνόμος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ