Τα εμβόλια και ο αυτισμός

Τα εμβόλια και ο αυτισμός

Η ιστορία με το εμβόλιο MMR (ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς) και τη σχέση του με τον αυτισμό είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Εν συντομία, το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει κατηγορηθεί ότι έχει προκαλέσει διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) καθώς –βάσει μαρτυριών- παιδιά άρχισαν να εμφανίζουν τη συμπτωματολογία του φάσματος, ακριβώς μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο μπορεί εύκολα να βρει κανείς πολλά βίντεο φτιαγμένα από γονείς που δείχνουν το πριν και μετά των παιδιών τους. Από την άλλη πλευρά, η επιστήμονες ποτέ δεν έβγαλαν επίσημα στη δημοσιότητα κάποια έρευνα που να αποδεικνύει κάποια τέτοια σχέση και ο μοναδικός γιατρός που στήριξε επισταμένα αυτή τη θέση ο Dr. Wakefield , πλήρωσε αυτή του την «εμμονή» με την καριέρα του.

Η επικρατέστερη εξήγηση για τη σχέση μεταξύ συμπτωμάτων ΔΑΦ και εμβολίου μέχρι τώρα ήταν η χρονική στιγμή. Το εμβόλιο υποστηρίχθηκε από πολλούς επιστήμονες ως σημαντική προστασία από τις συγκεκριμένες παιδικές αρρώστιες και τα συμπτώματα του αυτισμού απλώς συμπίπτουν χρονικά συχνά με τον εμβολιασμό των παιδιών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο nowdoctor.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ