Δαβάκης: “Οι ένοπλες δυνάμεις έδωσαν ηρωικό παρόν κατά του ναζισμού”

Δαβάκης: “Οι ένοπλες δυνάμεις έδωσαν ηρωικό παρόν κατά του ναζισμού”

 

Τη συμβολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων κατά του φασισμού και του ναζισμού, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θ. Δαβάκης, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στη Λέρο, για την 70ή επέτειο από τη βύθιση του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα».

Μετά τη δοξολογία, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων στο Λακκί. Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης επιβιβάστηκε στην Κανονιοφόρο «Μαχητής» και αφού μετέβη στο σημείο όπου στις 26 Σεπτεμβρίου του 1943, μετά από γερμανική αεροπορική επιδρομή, βυθίστηκε το «Βασίλισσα Όλγα», έρριψε στη θάλασσα δάφνινο στεφάνι στη μνήμη του κυβερνήτη και των 72 μελών του ένδοξου πληρώματός του, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ.

Στην τελετή παρέστη επίσης ο μοναδικός επιζών – ναύτης αρμενιστής τότε – 87χρονος σήμερα Αθανάσιος Αδριανάκης, καθώς και συγγενείς των μελών του ηρωικού πληρώματος που απωλέσθησαν κατά τη βύθιση του πλοίου.

«Κλείνουμε όλοι σήμερα, ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες του «Βασίλισσα Όλγα», που πρόσθεσαν με τη θυσία τους μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού μας, την περίοδο που η πατρίδα μας, έδινε το δικό της ηρωικό παρόν κατά του ναζισμού και του φασισμού», δήλωσε ο κ. Δαβάκης, μετά το πέρας της τελετής.

Τον κ. Δαβάκη που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, συνόδευσαν ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ