• «Οργανωμένη διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ»

  12:54 μμ, Πέμπτη 26 Σεπ 2013 12:54 μμ, Πέμπτη 26 Σεπ 2013

  «Οργανωμένη διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ»

  «Η οργανωμένη διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ παίρνει σάρκα και οστά μετά την απόφαση του Υπουργού Υγείας να κάνει τις όποιες αλλαγές με κλειστές τις δομές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαστηριακών Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.

  «Η σημερινή πολιτική ηγεσία, όπως και πρωτίστως οι προηγούμενες, έχουν τεράστια ευθύνη.

  Ο Υπουργός Υγείας οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό!

  Οι «σοφοί» που δημιούργησαν τον ΕΟΠΥΥ και αγοραστή και πάροχο, δεν είναι οι ίδιοι που ζητούν τώρα τη διάλυση των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ;

  Η δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας από τον ΕΟΠΥΥ στις πρώην δομές του ΙΚΑ μέχρι σήμερα, ήταν το άλλοθι για να γίνει ο οργανισμός αποκλειστικά αγοραστής;

  Να ζητήσει εξηγήσεις ο Υπουργός, γιατί το τμήμα προμηθειών με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ παρέμεινε στο ΙΚΑ. Πόσους διαγωνισμούς έχει πραγματοποιήσει;

  Ποιός έχει την ευθύνη;

  Να μας εξηγήσει γιατί δεν έχουν υλικά, αντιδραστήρια, μηχανήματα οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ.

  Να μας εξηγήσει γιατί δεν φρόντισαν, αφού κόπτονται για την υγεία του ελληνικού λαού, να οργανώσουν σωστά δομημένα εργαστήρια με βιοχημικούς και αιματολογικούς αναλυτές, μαστογράφους, μηχανήματα οστικής πυκνότητας, αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους ,υπερήχους ,υλικά αντιδραστήρια.

  Η προσβασιμότητα στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ με τη δημιουργία των πενταψήφιων ραντεβού έχει μειωθεί δραματικά!

  Γιατί δεν τοποθετεί στην γραμματεία των ραντεβού προσωπικό από την κινητικότητα ώστε οι Μονάδες Υγείας να ξαναγεμίσουν;

  Να μας εξηγήσει ο Υπουργός, γιατί δεν καλεί τον εισαγγελέα να διερευνήσει τις ευθύνες των υπευθύνων για την μη εύρυθμη λειτουργία των δομών του ΕΟΠΥΥ και των διαφυγόντων κερδών από τη μη λειτουργία των εργαστηρίων.

  Οι εργαζόμενοι έχουμε δώσει προτάσεις για την αναδιοργάνωση των εργαστηρίων προς όφελος των ασφαλισμένων και θα βάλουμε ακόμα και τώρα πλάτη.

  Ο Υπουργός Υγείας οφείλει να κάνει την όποια μεταρρύθμιση με ανοιχτές τις δομές, γιατί τα νοσοκομεία δεν αντέχουν τον όγκο των ασφαλισμένων, εκτός εάν έχει αποφασίσει οριστικά την εκχώρηση των υπηρεσιών υγείας στα οργανωμένα συμφέροντα!

  Καλούμε τον Υπουργό Υγείας σε ειλικρινή διάλογο!

  Αγωνιζόμαστε για δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα των δομών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης προς όφελος των ασφαλισμένων!» τονίζουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα