Απεργιακό 48ωρο – Παραλύει το Δημόσιο

Απεργιακό 48ωρο – Παραλύει το Δημόσιο

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

 

Παραλύει σήμερα και αύριο ο δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με βάση το μνημόνιο και συγκεκριμένα όσον αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας με την απομάκρυνση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Στην απεργία παίρνουν μέρος πολλοί κλάδοι δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και οι εφοριακοί, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ -ΔΟΥ). Τη συμμετοχή της στην απεργία, ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα η απεργία των καθηγητών, ενώ την συμμετοχή τους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν και οι δάσκαλοι. Στο πλαίσιο της νέας κινητοποίησης, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, οργανώνει σήμερα την κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ. και αύριο Πανεργατικό Συλλαλητήριο με τη συμμετοχή και της ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος, στις 6:00 μ.μ.

Σύγχυση υπήρξε αναφορικά με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Η διοίκηση της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε χθες, δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση σήμερα και ότι η Συνομοσπονδία για τη συνέχιση του αγώνα αναμένει τις αποφάσεις των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών μελών της βάσει των οποίων θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

Η συνδικαλιστική παράταξη «ΕΜΕΙΣ» ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι «Δεν αποφασίστηκε καμία απεργιακή κινητοποίηση, γιατί από πουθενά, ούτε από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, που είχε συζητήσει με την ΑΔΕΔΥ, δεν κατατέθηκε πρόταση για απεργία» και ότι η «απάντηση» των συνδικάτων θα πρέπει να είναι Γενική Απεργία Διαρκείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

ΒΙΝΤΕΟ-Μέλη του ΠΑΜΕ κρέμασαν πανό στο Λευκό Πύργο

Συμβολική κατάληψη στον Λευκό Πύργο

«Λουκέτα» στα πανεπιστήμια

«Παραλύει» και η Θεσσαλονίκη

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ