Επιχείρηση της ΕΛ ΑΣ στην Λακωνία

Επιχείρηση της ΕΛ ΑΣ στην Λακωνία

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Λακωνία, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Στη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι σε 298 οχήματα και 323 άτομα.

Προσήχθησαν συνολικά 85 άτομα και τελικά συνελήφθησαν 50 που κατηγορούνται, τρεις για καταδικαστικά έγγραφα, ένας γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, δύο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον, στη Ρειχέα Μονεμβασιάς, εντοπίστηκαν 40 Σύροι οι οποίοι, όπως προέκυψε, είχαν αναχωρήσει την περασμένη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα, από την Τουρκία και ταξιδεύοντας μέσω θαλάσσης, έφτασαν προχθές το απόγευμα στην περιοχή.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε, ότι τους αλλοδαπούς είχαν μεταφέρει δύο άγνωστοι διακινητές, στους οποίους είχαν καταβάλει το χρηματικό πόσο των 2.000 ευρώ ο καθένας.

Εξάλλου, εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών σε σπίτια, στο Γύθειο και στο Γεράκι Λακωνίας και για τις τρεις από αυτές τις υποθέσεις, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Αλβανών, ενώ για την άλλη, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 36χρονου Ρομά.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν 44 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ