“Συνωστισμός” για τα αυθαίρετα

“Συνωστισμός” για τα αυθαίρετα

Πάνω από 18.600 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής στο ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για ένταξη στο νέο νόμο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης 4178/13, «νόμος Καλαφάτη» που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις 2 τρέχοντος Σεπτεμβρίου.

Οι αιτήσεις αυτές αντιστοιχούν σε πρόστιμα συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να εισπραχθούν είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις.

Ο μεγάλος αυτός όγκος αιτήσεων έχει να κάνει αφενός μεν με τις προθεσμίες για περισσότερες δόσεις  των προστίμων που έχουν τεθεί (102 δόσεις με προθεσμία καταβολής των πρώτων 6 δόσεων μέχρι και τις 10/2/2014), αφετέρου δε με το γεγονός ότι το σύστημα ήταν «κλειστό» για τρεις μήνες, λόγω της κήρυξης της προηγούμενης ρύθμισης «νόμος Παπακωνσταντίνου» ως αντισυνταγματικής από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε χθες ότι ο νέος νόμος είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να δηλώσουν το αυθαίρετό τους, ώστε να ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή του προστίμου κι από εκπτώσεις που φθάνουν μέχρι το 85% ειδικά για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Μάλιστα τόνισε ότι όσο νωρίτερα ενταχθούν οι πολίτες στις διατάξεις του νόμου, τόσο περισσότερες δόσεις θα έχουν, οι οποίες φτάνουν μέχρι τα οκτώμισι χρόνια για την αποπληρωμή του προστίμου.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ