Ποινή φυλάκισης στον Ιταλό που απειλούσε διαδηλωτές

Ποινή φυλάκισης στον Ιταλό που απειλούσε διαδηλωτές

 

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών στον 38χρονο Ιταλό υπήκοο, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Πάτρας, επειδή απείλησε διαδηλωτές με όπλο. Ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, ενώ μετά την ανακοίνωση της απόφασης άσκησε έφεση. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 38χρονος ισχυρίστηκε ότι, λόγω των επεισοδίων, τρομοκρατήθηκε η γυναίκα του η οποία βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, διότι, όπως συμπλήρωσε, είναι ετοιμόγεννη. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ήταν λάθος του που προέταξε το όπλο στους διαδηλωτές, ενώ όπως προσέθεσε δεν υπήρχαν σφαίρες μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις έρευνές της βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά σε οικίες όπου διέμενε ο 38χρονος στον Πόρο και στην Πάτρα. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα από αστυνομικούς του τμήματος Πόρου σε συνεργασία με αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε σπίτι του 38χρονου στον Πόρο, βρέθηκαν ένα χάρτινο κουτί που περιείχε 14 σπρέι πιπεριού, ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε 390 φυσίγγια πιστολιού, ένα ξύλινο τόξο, επτά αλουμινένια βέλη τόξου μέσα σε θήκη και 41 κυνηγετικά φυσίγγια.

Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε σπίτι στην περιοχή Εγλυκάδα Πατρών, όπου ο 38χρονος φιλοξενούνταν τις τελευταίες μέρες με τη σύζυγό του, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κυνηγετικό όπλο.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ