Κομοτηνή: Στην κυκλοφορία ο ελληνοβουλγαρικός άξονας

Κομοτηνή: Στην κυκλοφορία ο ελληνοβουλγαρικός άξονας

Στην κυκλοφορία δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η νέα συνοριακή διάβαση Νυμφαίας – Μακάζα που συνδέει την πόλη της Κομοτηνής με τη γειτονική Βουλγαρία.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, μετά τα εγκαίνια του νέου μεθοριακού σταθμού, εφεξής, υπάρχουν έξι οργανωμένα μεθοριακά περάσματα, σε Προμαχώνα Σερρών, Εξοχή Δράμας, Θέρμες Ξάνθης, Νυμφαία Ροδόπης, Κυπρίνο και Ορμένιο Έβρου, όπου εξυπηρετούν τη μετακίνηση ανθρώπων και διακίνηση αγαθών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Λίγη ώρα πριν δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος οδηγοί σχημάτιζαν ουρές, περιμένοντας να περάσουν στην απέναντι πλευρά και να βρεθούν από τη μια χώρα στην άλλη.

Σύμφωνα με απόφαση των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών από τον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας – Μακάζα, επιτρέπεται να διέρχονται, προς το παρόν, μόνον επιβατικά οχήματα και minibus μέχρι 9 θέσεων, καθώς και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους.

Η διαδρομή που μπορούν να ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι οδηγοί είναι: Κομοτηνή – Διασταύρωση Κικιδίου – Ανάχωμα – Διασταύρωση Καρυδιάς – Διασταύρωση Τυχηρού.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ