Στον οικονομικό εισαγγελέα προσφεύγει ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ

Στον οικονομικό εισαγγελέα προσφεύγει ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ

Στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα προτίθεται να προσφύγει, την ερχόμενη εβδομάδα, ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΣΕΠΥ ΕΟΠΥΥ) Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος, καταγγέλλοντας – μεταξύ άλλων – ότι δεν καταπολεμήθηκε η διαφθορά στο ΙΚΑ, στις δομές του οποίου στηρίχθηκε ο ΕΟΠΥΥ, ότι το βάρος μεταφέρθηκε στον τελευταίο, ότι οι κωλυσιεργίες στις διαδικασίες προμήθειας υλικών, αντιδραστηρίων οδήγησαν στο κλείσιμο τα βιοπαθολογικά εργαστήρια, με συνέπεια οι εξετάσεις να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και ότι διευθυντές μονάδων ή υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης του ΕΟΠΥΥ δεν επιτρέπουν να “ορθοποδήσει” ο οργανισμός.

“Η προσφυγή μας θα είναι η απάντηση στη μεθοδευόμενη κατάργηση των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ. Υπήρχε τρόπος να ορθοποδήσει ο ΕΟΠΥΥ, αλλά απουσίαζε η βούληση. Όταν ένα σύστημα καταρρέει, επειδή διοικήθηκε χρόνια ολόκληρα από ανίκανους που εξυπηρετούσαν κομματικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν το σπρώχνουμε στον γκρεμό. Δεν προσπαθούμε για άλλη μια φορά να το συνενώσουμε με το ΕΣΥ, δηλαδή με ένα άλλο που καταρρέει, αλλά βρίσκουμε τις αιτίες και το θάρρος να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα ή επιλέγουμε τη σιωπή, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες μας για τη διάλυση” αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Σάββας Παρασκευόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι διοικητής του ΙΚΑ παρά τα στοιχεία που τού παραδόθηκαν για εταιρείες που λυμαίνονται το χώρο της υγείας και για πλαστές γνωματεύσεις, δεν κατάφερε να ξεκαθαρίσει τον ορίζοντα.

Καταγγέλλει, επίσης, πρόεδρο του Οργανισμού, γιατί δεν έκανε κάτι για να μην κλείσουν τα εργαστήρια και δεν έλαβε μέτρα για την αποδυνάμωση των μονάδων υγείας ώστε να περιοριστεί η στροφή στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, αλλά και πρώην διοικητή του ΟΠΑΔ ότι “βύθισε” τον οργανισμό στα χρέη, αφήνοντας απλήρωτους προμηθευτές και παρόχους και φορτώνοντας τα χρέη στον ΕΟΠΥΥ.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ