Ψυχολογικά τρικ για την μελαγχολία του φθινοπώρου

 

Ψυχολογικά τρικ για την μελαγχολία του φθινοπώρου

 

Το καλοκαίρι σχεδόν πέρασε, ο Σεπτέμβρης μπαίνει, η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές είναι γεγονός και οι μέρες διασκέδασης και ηρεμίας ανήκουν στο παρελθόν. Πόσο δύσκολη φαίνεται η προσαρμογή στην καθημερινότητα;

Γράφει η ψυχολόγος, Ξένια Ταραβίρα

 

Η απάντηση είναι αυτονόητη. Πολύ. Αρκεί να θυμηθούμε τα συναισθήματά μας καθώς προσμέναμε την πολυπόθητη άδεια και την ανυπομονησία των διακοπών. Χαρά, ανάγκη για χαλάρωση και ξεκούραση, διαφυγή από τη ρουτίνα και τις υποχρεώσεις, τη θάλασσα και την εικόνα του νησιού στο μυαλό μας. Η επιστροφή μετά την απόλαυση των διακοπών έρχεται παρέα με τη μελαγχολία για το τέλος της ξεγνοιασιάς, τη δυσκολία επαναπροσαρμογής στο κλίμα της πόλης και τους ρυθμούς της δουλειάς δημιουργώντας πίεση και άγχος.

 Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μερικά τρικ που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτή τη μεταβατική περίοδο λίγο πιο ευχάριστα και ανώδυνα.  Επιστρέψτε σταδιακά στην καθημερινότητα : μην πιέζετε τον εαυτό σας να επανέλθει στο 100% από την πρώτη μέρα. Το σώμα και το μυαλό έχουν μάθει σε χαλαρότερους ρυθμούς λόγω των διακοπών και χρειάζονται χρόνο για να επιστρέψουν στην προ του καλοκαιριού απόδοση. Αν πιεστείτε, δεν θα δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα κι αυτό θα αποτελέσει έναν επιπλέον παράγοντα άγχους. Αυτό ισχύει τόσο για τη δουλειά όσο και για τις προσωπικές υποχρεώσεις, ακόμα και για την ίδια σας τη διάθεση.

 

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ