Νεκρός ο Μιχάλης Ασλάνης

Νεκρός ο Μιχάλης Ασλάνης

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από το σπίτι του γνωστού σχεδιαστή στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι και μέσα σε λίγα λεπτά, ένα ασθενοφόρο έφτασε έξω από την οικία του. Οι τραυματιοφορείς μπήκαν στο διαμέρισμα του Μιχάλη Ασλάνη και διαπίστωσαν ότι δεν ήταν στη ζωή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο, βρήκαν γύρω από τον Μιχάλη Ασλάνη πεσμένα κουτιά με φάρμακα και αυτή την ώρα διεξάγεται έρευνα για το αίτιο του θανάτου. 

 

Η επιτυχημένη πορεία του Μιχάλη Ασλάνη

Έχοντας μικρασιάτικη καταγωγή, ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, στο πλάι σπουδαίων καθηγητών, όπως οι ζωγράφοι Τέτσης, Μοσχίδης, Γούναρης, Πρέκα και Βακαλό.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1974 και σύντομα κατέκτησε μία από τις πρώτες θέσεις στον χώρο των σχεδιαστών μόδας.

Οι δημιουργίες γέμισαν σχεδόν όλα τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις καλαίσθητες έθνικ επιρροές του.

Έκτοτε η δουλειά του παρουσιάστηκε σε ατομικές επιδείξεις ή ομαδικές μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, το Μονακό, τη Μόσχα, τη Φρανκφούρτη, τη Ρώμη, το Μιλάνο, το Μπάρι, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο, τον Καναδά.

Ο Μιχάλης Ασλάνης σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκτός από την αγορά των ρούχων, συνεργάσθηκε με ξένες επιχειρήσεις, που εισήγαγαν στην ελληνική αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα, αλλά και με ελληνικές επιχειρήσεις, που εξήγαγαν αντίστοιχα προϊόντα, φέροντας την υπογραφή του.

 

ΦΩΤΟ-ΤΩΡΑ –Έξω από το σπίτι του Μιχάλη Ασλάνη

Αστυνομία αλλά και απλός κόσμος βρίσκεται αυτή την ώρα έξω από το διαμέρισμα όπου βρέθηκε νωρίτερα νεκρός ο σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης.

 

ΦΩΤΟ-Απαρηγόρητοι οι συνεργάτες του Ασλάνη

Έξω από το σπίτι του Μιχάλη Ασλάνη βρίσκονται απαρηγόρητοι οι φίλοι και συνεργάτες του γνωστού σχεδιαστή, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμα του στο Κολωνάκι.

 

 

ΦΩΤΟ-Ο Κουτούλιας έξω από το σπίτι του Ασλάνη

Ο φίλος και συνεργάτης του Μιχάλη Ασλάνη Γιώργος Κουτούλιας βρίσκεται στην είσοδο του διαμερίσματος του γνωστού σχεδιαστή.

Ο Γιώργος Κουτούλιας και ο Μιχάλης Ασλάνης είναι φίλοι και συνεργάτες εδώ και 30 χρόνια.

 

Κουτούλιας:Τον έψαχνα από τη Δευτέρα

Η υπεύθυνη του ατελιέ ήταν ο άνθρωπος που βρήκε νεκρό τον Μιχάλη Ασλάνη σήμερα το πρωί στο σπίτι του στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός σχεδιαστής ήταν άφαντος τα τελευταία 24ωρα.

Ο συνεργάτης του Γιώργος Κουτούλιας, ιδιοκτήτης γνωστού πρακτορείου μοντέλων, επικοινώνησε τελευταία φορά μαζί του τέλη Ιουλίου. Μαζί θα διοργάνωναν στις 18 Οκτωβρίου μια επίδειξη μόδας για τα 40 χρόνια στο χώρο.

Τη Δευτέρα προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του όμως ο Μιχάλης Ασλάνης δεν σήκωνε το τηλέφωνο.Το ίδιο συνέβη και την Τρίτη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Κουτούλια είχε πάρει και μια δημοσιογράφος η οποία ήθελε να επικοινωνήσει με τον σχεδιαστή, δεν τον έβρισκε και της έδωσε το νούμερο του κινητού τηλεφώνου που το είχαν λίγοι κοντινοί του άνθρωποι. Όμως και αυτό ήταν κλειστό. Τότε, άρχισε και ο ίδιος να ανησυχεί…Και φτάσαμε στη σημερινή μοιραία ημέρα. 

Κουτούλιας: Ξέρω ότι χρώσταγε, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να αυτοκτονήσει κανείς

Ο Γιώργος Κουτούλιας μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Μαίρης Πολλάλη για τον θάνατο του σχεδιαστή Μιχάλη Ασλάνη.

“Είμαι στην είσοδο του σπιτιού του Μιχάλη Ασλάνη όπου υπάρχουν πάρα πολλοί αστυνομικοί και ο ιατροδικαστής” σχολίασε ο κ. Κουτούλιας.

“Μιλάμε σχεδόν καθημερινά τα τελευταία 30 χρόνια με τον Μιχάλη Ασλάνη. Αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω αν πρόκειται για αυτοκτονία ή εγκληματικη ενέργεια. Ξέρω ότι χρώσταγε στην εφορία και στο ΙΚΑ, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να αυτοκτονήσει κανείς” δήλωσε στον Real Fm.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Το μυστήριο πίσω από το θάνατο του Ασλάνη

Μυστήριο καλύπτει το θάνατο του γνωστού σχεδιαστή Μιχάλη Ασλάνη στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για αυτοκτονία, ωστόσο, τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκαν, βρήκαν δίπλα στο άψυχο σώμα του σχεδιαστή, κουτιά με χάπια. Ο ιατροδικαστής βρίσκεται στο σημείο και η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στην αιτία του θανάτου του.

Τον βρήκε νεκρό

Τον Μιχάλη Ασλάνη εντόπισε νεκρό η υπεύθυνη του ατελιέ του σήμερα το πρωί. Η ίδια είναι συγκλονισμένη, όπως και οι υπόλοιποι συνεργάτες του. Όπως και ο ιδιοκτήτης γνωστού πρακτορείου μοντέλων, Γιώργος Κουτούλιας, ο οποίος έφτασε στο σημείο μόλις έμαθε το τραγικό συμβάν. Ο κ. Κουτούλιας προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον Μιχάλη Ασλάνη από τη Δευτέρα, καθώς οι δυο τους θα διοργάνωναν μια επίδειξη μόδας στις 18 Οκτώβριου. Ο σχεδιαστής όμως δεν απαντούσε σε κανένα από τα τρία κινητά τηλέφωνα που είχε. Χθες το βράδυ ανησύχησε…

“Αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να πω αν πρόκειται για αυτοκτονία ή εγκληματικη ενέργεια”, είπε μιλώντας στον Real Fm και έκανε λόγο για χρέη του σχεδιαστή:

“Ξέρω ότι χρώσταγε στην εφορία και στο ΙΚΑ, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να αυτοκτονήσει κανείς” τόνισε.

Φοβόταν για τη ζωή του

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι μόλις λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του, ο Μιχάλης Ασλάνης, μιλώντας στην εφημερίδα Espresso, κατήγγειλε ότι δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του, όχι μόνο τον κατέστρεψαν, αλλά έχουν εξαφανιστεί χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους. Είχε εξομολογηθεί, μάλιστα, ότι είχε αρχίσει να φοβάται ακόμη και για την ίδια του τη ζωή.

«Επί πάρα πολλά χρόνια εγώ ήμουν στο δημιουργικό μέρος της δουλειάς. Επειδή δεν τα κατάφερνα ποτέ με τα οικονομικά, είχα την κόρη της γυναίκας που με φρόντιζε στο σπίτι. Την είχα από μικρή, τη σπούδασα και είχε την οικονομική διεύθυνση της επιχείρησης. Αυτή η κοπέλα και η άλλη κυρία από την Πάτρα με κατέστρεψαν» είχε δηλώσει, αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Τους έδινα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που είχα στο ΙΚΑ, στην Εφορία και στις διάφορες τράπεζες. Εκείνες όμως ούτε τακτοποιούσαν τις εκκρεμότητες, ούτε έκαναν αποδόσεις, π.χ. ΦΠΑ. Κρατούσαν τα λεφτά για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να μαζεύονται χρωστούμενα, τα οποία εγώ όμως δεν γνώριζα. Κάποια στιγμή ήρθε ένας φίλος μου, ο Γιώργος που είναι λογιστής και με ταρακούνησε. Αν το είχε κάνει πιο νωρίς, ίσως είχα μπορέσει να σωθώ». Όταν ο Μιχάλης Ασλάνης κατάλαβε τι γινόταν πίσω από την πλάτη του ήταν ήδη αργά, αφού οι δύο γυναίκες είχαν εξαφανιστεί.

«Ανησυχώ πλέον και για την ίδια μου τη ζωή, νομίζω ότι έχω μπλέξει, είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Εκκρεμούν πολλές υποθέσεις. Μιλάω με τους δικηγόρους μου για να δούμε τι θα κάνουμε και πώς θα βρεθεί μια λύση. Δίνω μεγάλο αγώνα. Αν κι έφυγαν μόνες τους, αφού πρώτα με “έγδυσαν”, τώρα λαμβάνω περίεργα τηλεφωνήματα από τους δικηγόρους τους, γιατί μου ζητούν και αποζημίωση από πάνω. Οι… κυρίες πήραν μαζί τους και τρεις μοδίστρες τις οποίες είχα ξοφλήσει», τόνιζε πριν από σχεδόν μια εβδομάδα ο Μιχάλης Ασλάνης, ο οποίος όπως είχε πει ετοιμαζόταν να καταγγείλει την υπόθεση στην αστυνομία και να κινηθεί δικαστικά.

ΦΩΤΟ-Η Μπάρμπα έξω από το σπίτι του Ασλάνη

 

Η Βάνα Μπάρμπα, μία από τις πολύ καλές φίλες του Μιχάλη Ασλάνη, βρέθηκε στο διαμέρισμα του σχεδιαστή στο Κολωνάκι.

 

 

ΒΙΝΤΕΟ-O Σιανίδης για τον θάνατο του Ασλάνη στο enikos.gr

“Δεν μπορώ να πω ότι δεν το περιμέναμε γιατί είχε θέματα ο άνθρωπος. Έπαιρνε πάρα πολλά φάρμακα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χάρης Σιανίδης στο enikos.gr.

“Λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί ο Μιχάλης Ασλάνης ήταν ένας άνθρωπος που βοήθησε πολύ κόσμο και λυπάμαι πολύ τους κοντινούς του ανθρώπους. Αυτός ο άνθρωπος δεν έπρεπε καθόλου να μείνει μόνος του. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να κουμαντάρει τον εαυτό του” σχολίασε ο Χάρης Σιανίδης.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Το σημειωματάριο του Ασλάνη

Ερωτηματικά προκαλεί η φράση που ήταν γραμμένη στο σημειωματάριο του Μιχάλη Ασλάνη, που βρέθηκε στο σπίτι του από τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο γνωστός σχεδιαστής, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το μεσημέρι, έγραφε στο προσωπικό του ημερολόγιο: “Τι μέρες ζούμε…Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει…”

 

“Είδα τον Ασλάνη την Τρίτη”

“Είδα τον Ασλάνη την Τρίτη”. Αυτό αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, μια κάτοικος του Κολωνακίου η οποία συνάντησε τον γνωστό σχεδιαστή χθες το μεσημέρι στην περιοχή. Όπως σημειώνει η ίδια, η οποία διατηρεί κατάστημα με υδραυλικά είδη στην γειτονιά, είδε τον Μιχάλη Ασλάνη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στη διάρκεια της βόλτας του, που συνήθιζε καθημερινά να κάνει. Μάλιστα, είχαν και μια σύντομη συνομιλία, χωρίς ωστόσο να διαπιστώσει κάτι ασυνήθιστο στη συμπεριφορά του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ