Σκύλοι Αγίου Βερνάρδου αντί…αγημάτων

Σκύλοι Αγίου Βερνάρδου αντί…αγημάτων

 

Την πρόταση ενός γερουσιαστή ο οποίος ζητούσε να καταργηθούν τα τιμητικά αγήματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξένων ηγετών και να αντικατασταθούν με… σκύλους Αγίου Βερνάρδου ή με συγκροτήματα παραδοσιακών χορών, απέρριψε η κυβέρνηση της Ελβετίας.

Η υποδοχή του ηγέτη ενός κράτους με στρατιωτικές τιμές αποτελεί μακρά παράδοση και είναι αναπόσπαστο μέρος του διπλωματικού πρωτοκόλλου που ισχύει σε διεθνή κλίμακα”, υπενθύμισε η κυβέρνηση απαντώντας στο αίτημα που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο.

Ο Τόμας Μίντερ, ο γερουσιαστής που είχε την πρωτοβουλία αυτή, ζητούσε να επανεξεταστεί ο “πεπαλαιωμένος” τρόπος υποδοχής των ξένων ηγετών και να προβληθούν περισσότερο τα πλεονεκτήματα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Ελβετίας. Υποστήριζε μάλιστα ότι η επιθεώρηση του στρατιωτικού αγήματος είναι “αδικαιολόγητη” δεδομένου ότι η Ελβετία είναι ουδέτερη χώρα.

Ο γερουσιαστής, ο οποίος κατάγεται από το Σαφχόιζε, στη βόρεια Ελβετία, πρότεινε να αντικατασταθούν οι στρατιώτες από σκύλους Αγίου Βερνάρδου, από φολκλορικά συγκροτήματα ή από μια ορχήστρα.

Η κυβέρνηση απάντησε ότι το διεθνές πρωτόκολλο επιτάσσει την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και την επιθεώρηση του στρατιωτικού αγήματος και τόνισε ότι η μη τήρηση αυτού του τελετουργικού θα συνιστούσε “προσβολή” στους ξένους ηγέτες αλλά και στην ίδια τη χώρα.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ