Ένταση στα Χανιά επειδή έκλεισαν τον δρόμο

Ένταση στα Χανιά επειδή έκλεισαν τον δρόμο

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα στον δρόμο των Τοπολίων, το κλείσιμο του οποίου αποφασίστηκε απο την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων μετά απο εισήγηση της Αντιπεριφέρειας λόγω επικινδυνότητας, μετά το ατύχημα με την πτώση βράχου σε αυτοκίνητο και με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό μιας 34χρονης γυναίκας.

Σήμερα το απόγευμα, περίπου 25 άτομα, συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου τοποθετήθηκε το πλέγμα για το κλείσιμο του δρόμου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση. Στο σημείο υπήρχε και μια διμοιρία αστυνομικών δυνάμεων.

Κάποια στιγμή, τρία – τέσσερα άτομα απο τους συγκεντρωμένους ξήλωσαν την πρόχειρη – φτιαγμένη απο σιδερένιο πλέγμα – πόρτα που είχε τοποθετηθεί και την πέταξαν σε παρακείμενο γκρεμό.

Στην συνέχεια και χωρίς να πραγματοποιηθεί επέμβαση της αστυνομίας, τα πνεύματα ηρέμησαν, και οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν, ενώ ξανατοποθετήθηκε η πόρτα.

Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον εκείνων που ξήλωσαν το πλέγμα, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες φθορές και απείθεια.

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις αρμοδίων στο Flashnews.gr, “όσοι αντιδρούν πρέπει να κατανοήσουν ότι η απόφαση για το κλείσιμο του επικίνδυνου δρόμου είναι δεδομένη και ο δρόμος θα τεθεί και πάλι σε κυκλοφορία μόνο όταν ολοκληρωθούν τα έργα αντιστήριξης των πρανών”.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση για το κλείσιμο του δρόμου ισχύει μέχρι τα τέλη του επόμενου Νοεμβρίου, οπότε αναμένεται και η ολοκλήρωση των έργων.

Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Βουλγαράκης, είχε δηλώσει στο Flashnews.gr πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν και πάλι στην περιοχή τα μηχανήματα του εργολάβου.

Έτσι για τους επόμενους τρείς μήνες η κυκλοφορία των οχημάτων απο και προς τα Εννιά χωριά και το Ελαφονήσι θα γίνεται είτε μέσω της Κισάμου, είτε μέσω της Κανδάνου, δηλαδή υποχρεώνονται σε έναν μεγάλο κύκλο, γεγονός που – σύμφωνα με τους αντιδρώντες – θα επιφέρει πλήγμα στην τουριστική κίνηση της περιοχής στα νότια του νομού Χανίων.

 

Πηγή:flashnews.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ