Συμβουλές για ένα σωστό και υγιεινό τρόπο ζωής

Συμβουλές για ένα σωστό και υγιεινό τρόπο ζωής

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και διατροφής για να βελτιώσουν την γενική εικόνα της υγείας τους, αλλά και για πρόσθετα οφέλη όπως η απώλεια βάρους και η αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Είναι επίσης ένας τρόπος ρύθμισης της χοληστερόλης, μειώνοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα καθώς και άλλα πολλά. Με τη φυσική διατροφή καταναλώνετε τα τρόφιμα στην πιο φυσική τους κατάσταση όταν αυτά περιέχουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Η φυσική διατροφή δεν αποτελεί δίαιτα, αλλά τρόπο ζωής. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές που μπορείτε να ακολουθήσετε :

Καταναλώστε άφθονο νερό

Το θέμα είναι να πίνουμε άφθονο νερό, επειδή το νερό βοηθά στη μεταφορά θρεπτικών ουσιών σε όλο το σώμα μας. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι καλό είναι να μην πίνετε νερό από πλαστικά μπουκάλια τα οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τον οργανισμό.

Τρώτε αρκετά μικρά γεύματα

Είναι πολύ σημαντικό να τρώτε αρκετές φορές την ημέρα, συνιστάται από τους ειδικούς να καταναλώνετε 4-6 μικρά γεύματα και 2-3 γεύματα με μικρά σνακ. Τα γεύματα μπορούν να είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά  καθώς και σύνθετους υδατάνθρακες για να γίνεται η καύση των θερμίδων αποτελεσματικά .

Προσέξτε τα χημικά προϊόντα

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς  είναι πλούσια σε συντηρητικά, ζάχαρη και λιπαρά. Μπορείτε να αναζητήσετε βιολογικά προϊόντα αποφεύγοντας τα τρόφιμα που καλλιεργούνται με ορμόνες και χημικές ουσίες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ